
Néhány napja Miamiból repültem hazafelé - ez alkalommal turistán - és mivel a jegyvételkor még a Heathrow átszállás egy indulás előtti PCR-t is jelentett egyben, inkább a Miami - Madrid - Budapest átszállást választottam, nem titkoltan azzal a céllal is, hogy megnézem az Iberia felújított váróját a 4-es terminál HJK kapuinál, amely a rövid- és középtávú járatok utasainak kiszolgálására szolgál.
Ez a váró a covid elején esett át egy teljes felújításon, azelőtt elég leamortizált, mondhatnám, szakadt állapotban volt. Egy elég nagy létesítményről van szó, több, mint kétezer négyzetméteren több, mint 450 embert tudnak ellátni csúcsidőben - és azt kell mondjam, esztétikai és funkcionális értelemben is nagyon király lett. Sokkal magasabb színvonalat és jobb kényelmet kínál az utasoknak, mint maga a légitársaság.
Tudvalévő, hogy az Iberia turista osztályán úgy kell utazni, hogy boarding előtt eszel mert az ellátásból csak a víz, az üdítő és a bor értékelhető, az étel nem. A business class sem egy flying experience, de kényelmes a szék, elfogadható az étel és mivel elég jó áron meg lehet csípni a jegyeket, végül is megéri velük repülni.
Na de ez a váró! Jó és tágas zuhanyzók, szép piros design, tágas környezet és minőségi ételek várnak. A reggeli órákban a meleg reggeli kifejezetten jó, szállodai minőségű: tojással, kolbászokkal, spanyol krokett és a krumplis spanyol omlett minden megvan a kínálatban. Gyümölcsök, joghurtok, kuszkusz, zöldségek - ezek alkotják a hideg kínálatot, amely mindenkinek megfelelnek, étkezzenek bármilyen szokás szerint is. Az ételek gusztusosan tálaltak, szépek, színesek - még a szemnek is táplálékot jelentenek...
Rövid átszállásom alatt minden szolgáltatás beható tanulmányozására nem volt lehetőségem, de pár képet itt hagyok nektek, hogy lássátok, miről is van szó.


