Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

BUD HUB - azaz mire készül a LOT a Budapest Airporton?

2018. május 03. - frequentflyer

Tavaly július másodikán a magyar sajtóban először írtam arról, hogy a lengyel légitársaság menetrend szerinti, közvetlen járatot indít New York-ba Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépeivel. Ez a járat ma indul, 11.50-kor száll fel New York JFK repülőtere felé, ezzel pedig majdnem napra pontosan hat év után ismét van közvetlen járat Magyarország és az USA között. Ez alkalomból pedig van szerencsém nektek bemutatni a fenti képen látható fiatalembert, Maciej Wilk-et, aki a LOT vezérigazgató-helyettese, akinek talán a fiatalos lendülete és az éleslátása segített ahhoz, hogy higgyen a Budapesti járatokban. 

img_1070.jpg

Tudjátok, a legjobb járat a közvetlen járat. Nincs annál versenyképesebb ajánlat, mint hogy este hatkor felszállsz a Kennedy repülőtéren és reggel kilenckor landolsz Pesten. Esetleg az, ha százezer alatt adják a jegyet, akkor bárhol átszállok. Két nap múlva indul a járat Chicago felé, ilyen járat még soha nem volt Magyarországon, mostantól hetente kétszer repül majd a LOT, azokon a napokon, amikor repül, nem lesz New York-i járat, így jön össze, hogy a Dreamliner hetente négyszer NYC-be, kétszer pedig Chicago-ba repül. A járatindítóról találtok majd képeket a Facebookon, most azonban egy másik képre szeretném felhívni a figyelmeteket. 

A következő képen Wilk prezentációja látható és egy slide, amelyre egészen pontosan az van írva, hogy a LOT tegnap indult krakkói járata az első ráhordó járat a Dreamlinerekre. Igen, jól értettétek. Oda van írva, hogy az ELSŐ.

Vagyis, a szándékok szerint lesz második is. Azt tegnap este megtudtam az igazgatótól, hogy ez még nem értékelhető hivatalos bejelentésnek, mert még nem hagyták jóvá a megfelelő fórumok. Ugyanakkor a LOT-nál sokan látnak fantáziát abban, hogy rövidtávú járatokkal töltsék a Dreamlinert. Amelynek egyébként így is jó a töltöttsége, majd ma megmutatom, hány utassal száll fel az első járat. Kíváncsian várom a további bejelentéseket, s azt, mikortól lesz ismét jegyzett átszálló repülőtér Budapest?

A krakkói járat egyébként reggel tíz körül ér Pestre, így utasai elérik a reggel kilenc körül landoló és délben már ismét Amerika felé felszálló Dreamlinert. Az Amerikából hazaérkező utasok pedig fel tudnak ülni a Krakkóba tartó repülőre. Hát reméljük, lesz még több hasonló kapcsolat is. img_1072.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9513886578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása