Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Costa Rica: új közép-amerikai csillag, közvetlen járattal Európából

2017. május 01. - frequentflyer

guanacaste_costa.jpgCosta Rica nagyon komoly ország: dzsungel, fehér homokos part, fantasztikus állatvilág, gyarmati stílusú hotelek, jó közbiztonság, mindez pedig a karibi térségben. A turistaforgalom dinamikusan növekszik, mégis, menetrend szerinti közvetlen légijárat viszonylag kevés van Európa és San Jose között. Van, csak éppen kis frekvenciával.

Épp ezért örömteli, hogy az Air France téltől beállít egy harmadik heti járatot a tavaly ősszel elindított heti két gép mellé, ötven százalékkal növelve a kapacitást. A 468 személyes, háromosztályos Boeing 777-300-as fedélzetén még a légitársaság hagyományos business kabinját rendezték be, vagyis még nem a „BEST” néven ismert legújabb székekkel rendezték be. Igaz, így is rendkívül praktikus: kényelmes, sok a pakolóhely és francia Michelin csillagos séfek receptjei alapján szolgáltatják a kosztot. 14 business, 32 premium economy és 422 economy hely van a repülőn.afbusiness.jpg

Ráadásul, október végétől Amszterdamból a KLM is repül majd San Joséba, méghozzá hetente kétszer. A KLM dreamlinerrel repül, ami nagyon kényelmes minden osztályon, 2-3 éves gépei vannak a hollandoknak ebből a típusból, szóval, kényelmes lesz az utazás. Kifelé mégis az Air France-t javaslom. Mivel a két cég egy csoportba tartozik, az AF és a KLM járatok szabadon kombinálhatók.

A menetrend kifelé jobb Párizson keresztül, mert elegendő a 9.50-es géppel elindulni Budapestről, ami jó esetben háromnegyed kilences reptéri érkezést jelent. Sajna a KLM esetében a reggel 6.30-as géppel ki kell menni Amszterdamba, hogy a San Jose gépet elérd.

Hazafelé viszont ajánlom a KLM-et. Este tízkor indul Costa Ricából, délután háromkor érkezik Amszterdamba. Igaz, hogy hat órát kell várni, de ez alkalmas egy gyors amszterdami városnézésre, lévén, a Schipholról fél óra alatt beérsz vonattal a főpályaudvarra. Bár csak heti két-illetve három járat lesz téltől, mégis utazhatsz minden nap.787dreamliner007.jpg

A szomszédos Panamába ugyanis naponta van járat, a helyi Copa Airlines pedig biztosít átszállást Panama City és San Jose között. Jó áron, és egy jegyen. Egyébként ha van időd, megéri Panamából lecsorogni földi úton Costa Ricába. Elképesztő sok jó hely van útközben és megtapasztalhatod a közép-amerikai életérzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr7912470625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása