Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Prága, Valencia, Ryanair - idén téltől a Ryanair kínálatában

2017. február 17. - frequentflyer

ryanairnew17feb.jpg

Prágába hetente ötször, Valenciába és Edinburgh-ba hetente kétszer indít járatot a Ryanair a téli menetrendben. A légitársaság ennek örömére 3089 forintos akciókkal akciózik, de fölösleges rohanni a Ryanair site felé, mert ettől az akciótól nem lesznek olcsóbbak azok a járatok, amelyek már eredetileg is drágák voltak.

Ráadásul az új járatok nincsenek fent a foglalási rendszerben! Ami azért sajnálatos, mert egyelőre azt sem tudni, hogy mely napokon repülnek majd a gépek és mikor közlekednek. Pedig nem mindegy. De mégis, mit várhatunk ezektől a járatoktól? A kényelmetlen menetrend szinte biztos, mert mindhárom járat esetében az ottani bázison állomásozó gépeket reptetik Budapestre, ergo biztosan az ottani utazóközönség igényeihez igazítják az indulást. Elsősorban persze a gépek rotációjához. 

Valencia hiánypótló járat, biztos népszerű és drága lesz, különösen, hogy télen nagy időjárási ugrást lehet megvalósítani egy valenciai hosszú hétvégével, elvégre a város elég délen van. Prága nagyon izgalmas, de csak akkor lesz siker, ha fillérekért adják a jegyet, mert egész egyszerűen nem lehet a repülős utazás versenytársa az ötórás autóútnak. Mondjuk, ezt a járatot biztosan csak azért tette be a Ryanair, hogy nehéz helyzetbe hozza a Prága és Budapest naponta háromszor repülő CSA-t, amely ugye a csehszlovák Malév. Háromezer forintért még csak-csak elrepülnék Prágába, de ötezerért már meggondolom, főleg, ha ketten megyünk. Elvégre közlekedni kell a reptérre is, ami generál pluszköltségeket. Ha ketten kimegyünk kocsival, én a dízelemmel megjárom prágát húszezer forintból,  igaz, ehhez is van plusz költség, a szlovák és a cseh matrica, valamint, ha a belvárosban szállunk meg, akkor a parkolás, az még egy tizes.

Edinburgh-hoz nagy reményeket fűzük. Elsősorban annak érdekében, hogy leveri kissé az árakat a Wizz Budapest-Glasgow és a Jet2 Budapest-Edinburgh vonalán. Természetesen abban is reményekedek, hogy olyan napokon repülnek a Ryanair gépei, amelyeken a Wizz és a Jet2 nem, vagyis, heti hat nap választhatunk majd a skóciai járatok közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr5512267770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása