Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Közvetlen járat Bangkokba? – ez a nap híre!

2024. március 20. - frequentflyer

airasia3.jpg

Többször értekeztem már arról, hogy a legjobb járat a KÖZVETLEN járat. Különösen akkor, ha Budapesten felszáll az ember és Bangkokban leszáll. Nos, ez eddig csak álom volt, valamikor a Covid előtt suttogtak róla, most viszont úgy tűnik, valóra válik. Szijjártó Péter pár órája jelentette be Bangkokban. 

A miniszter arról beszélt, hogy nagy az utasforgalom Budapest és a Thai főváros között, naná, télen, aki teheti, a környékre megy. Nem utolsó sorban, a délkelet-ázsiából érkező turisták körében is egyre népszerűbb a mi szép Budapestünk. 

„Az egyik thai nemzetközi légitársaság már egy budapesti járat indítását mérlegeli. Az előkészület megkezdődött, az egyeztetéseket ma lefolytatjuk. Jó esélyünk van arra, hogy a közeljövőben közvetlen kapcsolat jön létre Bangkok és Budapest között” – mondta a miniszter, azt MTI értesülése szerint pedig az Air Asia csoport lesz a járat üzemeltetője. Azon belül is az Air Asia X, amelyik szélestörzsű Airbus A330-300 repülőket üzemeltet, melyeken 12 premium flatbad – a képen ezeket láthatjátok – és 365 economy széken utazhatnak az utasok.  

Menetrend, járatsűrűség, ár még nem ismert. Nem várom, hogy szignifikánsan olcsóbb lenne, mint a jelenlegi minimum 300 ezer forintos ár economyn, de talán annyira fogja élénkíteni a versenyt, hogy lesznek promóciók és az Emirates vagy a Qatar legalább erre a 300 ezres szintre, esetleg kicsit alámegy a promós árakkal. Már az is komoly eredmény lesz. Amint több infó lesz, újra jövünk!

airasia1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr418358861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása