Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Debil marketing a fapadosnál level 1000

amikor sírva röhögsz a Ryanair-en

2016. november 09. - frequentflyer

img_8784.PNGRitka az olyan helyzet, amikor az ember sírva röhög bármivel kapcsolatban, ami a Ryanairrel kapcsolatba hozható. A fedélzeten ugyanis az ember vagy alszik, vagy kínjában röhög, amikor nem tudja hová tenni a keze ügyében lévő dolgokat, mert ugye a sárga-kék gépek üléseinek hátulján nincsen zseb. Amikor jegyet vesz az ember, akkor vagy morcog, hogy az elmúlt két órában hatezret drágult a jegy, amit kinéztünk, vagy diadalittasan vesszük tudomásul, hogy fillérekért megcsíptünk egy kiváló jegyet, minek következtében súlyos tízezreknek fogunk a seggére verni egyetlen hétvége alatt.... Na de amikor megkaptam ezt a levelet tegnap, akkor nagyon röhögtem. "Még Hillary sem törölné ezt a levelet" - írják az elnökválasztás előtt, hozzátéve, hogy ezt az ajánlatot senki nem tudja tromfolni. 
Nem kell nagy marketingkeret egy emlékezetes és hatékony akcióhoz - ez is jó példa erre a megállapításra. Mert alighanem itt az történt, minthogy a mindent fillérekből megoldani szándékozó Ryanair marketing osztályon valakinek elgurult a gyógyszere, nem kizárt, hogy Michael O'Leary-nek, s kiküldték a tízeurós promó hírlevelét. (Amiről ugye eleve tudjuk, hogy semmi másra nem jó, mint hogy becsalogassa az emberek tömegeit a foglalási rendszerbe, akik aztán úgyis vesznek valamit, nyilvánvalóan nem tíz euróért. :-)

Lehet a légitársaságot szeretni és utálni, lehet ezt a poént jónak vagy rossznak tartani, mert végül is csak béna szóviccről van szó, de azt semmiképp sem lehetne mondani, hogy lusták lennének. Itt volt ugye az elnökválasztás, amiről mindenki beszél, s ezt behozták egy olyan promo-hírlevélbe, amit valószínűleg egyébként is kiküldtek volna. Szóval, használták az alapleckét, miszerint, lovagold meg azt a jelenséget, amiről mindenki beszél. De láthatóan nem egyedi eset ez a marketingmódszer - vagyis, hogy csinálj valami olyan hülyeséget, amiről aztán mindenki beszél. Hiszen éppen felkerült a netre egy álláshirdetés, amelyben az iparág ügyeletes és állandó bohócának számító Michael O'Leary mellé keresnek asszisztenst. 


O'Leary asszisztensének lenni a világ legrosszabb állása - hirdetik. 

ke_pernyo_foto_2016-11-09_8_17_12.png

Az új munkatárs egyike lesz a cég legkomolyabb embereinek. A projektek menedzselése mellett a cég portfólióját és befektetéseit kell gondoznia, azaz kiváló pénzügyesnek kell lennie, adóügyi szakértőnek, nemkülönben a rabszolgamunkát is neki kellene elvégeznie MOL mellett - pontosabban helyette, amíg a főnöke bohóckodik Európa különböző városaiban, hogy folyamatosan erről a légitársaságról beszéljenek. 

A munkakör betöltéséhez vastag arcbőrt, a végtelen türelmet, minimális alvásigényt várnak el és hajlandóságot arra, hogy a jelölt elveszítse minden kapcsolatát a külvilággal. Ja és még azt is leszögezik, hogy  a Dubs és Manchester United drukkerek, valamint a bringások is beadhatják a pályázatukat, de sok jóra nem érdemes számítaniuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr3211944443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása