Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Fizetni fogsz a Ryanair online check-in-ért - hogyan kerüld el, hogy lehúzzanak hat euróval?

2016. október 23. - frequentflyer

olearylove.jpgAprócska változásnak álcázza a Ryanair, hogy sok ezer utas számára lényegében fizetőssé teszi az online check-in szolgáltatást, november elsejétől. Elmondom mit jelent ez a dolog, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés, mert egy kis rákészüléssel azért jó eséllyel kikerülhető a dolog. 

A változások lényege látszólag ártalmatlan, mindössze annyiban áll, hogy míg eddig a járatindulás előtt hét nappal - legkésőbb pedig két órával - becsekkolhattál a járatodra és kinyomtathattad a beszállókártyát, addig erre immár legkorábban négy nappal van lehetőséged, ha nem veszed meg előre a fix ülőhelyedet. 

Magyarul, a csak akkor csekkolhatsz be tetszőleges időpontban a repülés előtt, ha vettél helyet. Nyolc euróért. Vagy fizetsz hat eurót a checkinért. 

Ez azért hátrányos sok százezer, millió utasnak, mert rengetegen vannak, akik nem vesznek ennyiért helyet, lévén, nekik teljesen mindegy, melyik széken ülnek. A nyolc euróból pedig inkább esznek egy burgert. S nekik semmi gondjuk sincs a négy nappal, amikor indulnak valahová. Ám problémásabb a visszaút. Ha négy nappal több időre mennek, akkor a hazafelé útra a beszállókártyát már csak akkor tudják megcsinálni, ha elmennek egy internetkávézóba, pénzért nyomtatnak a szállóban, vagy... Mert ugye ne feledjük, hogy a reptéri becsekkolásrt a Ryanair 45 eurót kér.

Mondjuk a legfájdalommentesebb megoldás a Ryanair app és az ingyen wifi kombinációja, azaz keresel egy free wifit, és letöltöd a mobil beszállókártyát. Ez jó megoldás is lenne, de: 

- a mobil beszállókártyát nem fogadják el minden repülőtéren (de ezért a legtöbb esetében igen)

- akik nem használnak okostelefont, vagy csak a Ryanair app nincs letöltve, azoknál ez nem játszik

Aki érintett ebben a problémakörben, annak a legokosabb, ha előre megkeresi, hogy az adott városban hol van internet-kávézó és becsekkol ott, majd kinyomtatja a beszállókártyát. Vagy megkéri az otthoniakat, hogy csinálják meg neki, s emailben pdf formátumban küldjék el neki, így már csak a nyomtatás marad. boardingpass.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr5911831213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása