Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Porto a Wizz Air új célpontja! Okos tipp, ha többet akarsz látni!

2016. június 12. - frequentflyer

portoPorto felkerült a Wizz Air útvonalhálózatába, ősztől hetente kétszer, szerdán és vasárnap repülik. Nem mutatom be a várost, mert egy guglizással megtudod, milyen jó hely, nem is kérdés. Koncentráljunk arra inkább, miért voltam kicsit mégis csalódott, amikor felmentem a Wizz Air foglalási rendszerébe megtekinteni a jegyárakat. Egyrészt azért, mert már húszezer alatti klubárat nemigen találtam, inkább 25, ami oda-viszza kis kézipoggyásszal 50, de egy szerda-vasárnapra azért inkább már nagy csomagot vinne az ember. Egy vasárnap-szerda határeset, de ha pár ajándékot is számolok, akkor szintén kell csomag. (Ez esetben két személyre inkább egy feladott poggyászt javaslok, így még egy-két üveg jóféle bort is haza lehet hozni, ha úgy alakul, amit elegendő a helyi termelőknél megvenni, nem feltétlenül szükséges a drága reptéri boltban.)
A másik a menetrend. Kora reggel indul a gép, tehát az indulás napja fél nap, mert hajnali kelés mellett nem tudod úgy élvezni a szépségeket, mint ha pihent lennél, ráadásul, a napot tutira derékba töri, hogy délután be kell csekkolni a szállásra. De reggelre kell kiérni a repülőtérre hazafelé is, mert délelőtt indul vissza a repülő, tehát eleve egy éjszaka szállást már "fölöslegesen" fizetsz ki. Oké, ez így van a Wizz legtöbb reggeli fordulós célállomása, pl. Barcelona esetében is, DE: ez esetben alkalmazhatsz egy okos trükköt! KOMBINÁLD LISSZABONNAL!

OPO_LISLIS-be ugyanis hetente négyszer, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap repül a légitársaság, ráadásul nem reggel, hanem este. Tehát, ha mondjuk szerdán reggel kimész Portóba, és nem akarsz vasárnapig maradni, péntek este hazarepülhetsz Lisszabonból. Vagy: ha vasárnap mész ki reggel, szerdán jöhetsz este. Vagy, ha szerdán reggel repülsz Portóba, jöhetsz vasárnap este haza Lisszabonból. Éjfél után fogsz landolni Pesten, de még így is nagyon jó lehetőség.

coimbra-portugalKülönösen, hogy Portóból Lisszabon felé van még egy két jó hely. Például a Coimbra egyetemváros. Vagy Sintra. Vagy Cascais. Nagyon szép helyek, a képen Coimbra van. Busszal húsz, a leggyorsabb vonattal 30 euró a menetdíj (vagy találsz egy olcsó repülőt). A gyorsvonat két és fél óra, a lassabb vonat három és fél, a buszra rá kell szánni négy órát, de ez városközponttól városközpontig értendő. Bérelhetsz kocsit is, de nem lesz olcsóbb, mert Portugáliában elég merészek az autópályadíjak. Igaz, a szabadság, amit a kocsi ad, szerintem megfizethetetlen, de ennek is van hátránya, például az, hogy valaki nem tud meginni egy pohár bort az ebédhez. Ennek ellenére melegen ajánlom a Lisszabon - Porto kombinációt.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9811797397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása