Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Biz és First az ultra hosszú Qantas járatokon:

Can't wait!

2023. május 08. - frequentflyer

Disclaimer: kedvenc légitársaságaim egyike a Qantas. Hiszen akik tudják, hogyan kell repülni a leghosszabb útvonalakon, azok biztosan jól csinálják. Lerepültem velük a Perth-Heathrow-t leszállás nélkül Dreamliner Business-en, imádtam. Kevés jobb repülési élményről tudnék beszámolni.

Nos a Qantas évtizedes kitartó munkával sem adta fel, hogy valóban közvetlenül, értsd technikai leszállás nélkül tudjon repülni New York és London – illetve Sydney között. Sok-sok előkészítést és halasztást követően, a légitársaság 2025 végén indítja majd el Ausztrália keleti partjáról ezeket a járatokat., amelyek üzemeltetéséhez 12 darab Airbus A350-1000-est rendelt. Elég sokáig nyomasztották a gyártókat, mind a Boeinget, mind az Airbust, mire eldöntötték, hogy az A350-essel mennek tovább, ami jelenleg a piac legátütőbb repülője, szerény véleményem szerint. Remélem, hogy miután Vanessa Hudson, az első hölgy légitársasági vezető átveszi a stafétát Alan Joyce-tól, a Project Sunrise nem tűnik el a horiztonton – nyilván nem hiszen évtizednyi munka és pár százmillió dollár van már benne

A légitársaság most felfedte, milyen lesz a business és a First class ezeken a járatokon. Nos tudni kell, hogy az A350-1000-esek maximális befogadóképessége 480 fő, más légitársaságok tipikus kétosztályos kivitelben cirka 370 utast visznek el, ha fullon van a gép. Ha háromosztályos a kabin, azaz biz-p.eco-eco is van a gépen, körülbelül 340 a szállítási kapacitás. Ha mindemellett van First is, azaz négy osztály, akkor 300 körül. A Qantasnál négy osztályos fedélzeti berendezéssel áll forgalomba a megnövelt felszállótömegű ULR típusváltozat, mindössze 238 férőhellyel.

Hat First utas mellett 52 business class van a gépen, amelyeket az ausztrál Caon Design formatervező cég tervez. A First valójában egy lakosztály, egy fix ágyat és dönthető fotelt kínál a leggazdagabb utasoknak. Fontos, hogy így akár két ember is vacsorázhat, ebédelhet a gépen, mert a két ülőalkalmatosság mellett két személy fejedelmi kiszolgálásához elegendő méretű az étkezőasztal, ha a First utas a partnerével utazna. Kedvenc feature-m a  mini-gardróbszekrény. Tudom, a képek többet mondanak minden szónál. Nézd meg ezt a videót!

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr2318119578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása