Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Turkish: Újabb húsz triple seven Isztambulba

2012. október 26. - frequentflyer

Újabb húsz Boeing 777-300ER gépet rendelt a Turkish Airlines a meglévő 174 gépes flottájába. A hosszabb törzsű, nagy hatótávolságú 777-essel a törökök a legtöbb útvonalukat le tudják repülni, a jelenlegi rendelés 15 fix és öt opció.

Újabb húsz Boeing 777-300ER gépet rendelt a Turkish Airlines a meglévő 174 gépes flottájába. A hosszabb törzsű, nagy hatótávolságú 777-essel a törökök a legtöbb útvonalukat le tudják repülni, a jelenlegi rendelés 15 fix és öt opció.

Az első három gép már '14-ben megérkezik, fel lesz szerelve a légitársaság legújabb economy comfort osztályával (igen jó minőségű utazást tesz lehetővé, járattesztünk itt), valamint minden gépen lesz utazómagasságon működő wifi is, ezt a szolgáltatást egyébként jelenleg még, az év végéig ingyen biztosítja a légitársaság. Hét áll üzembe 2015-ben, a következő években pedig öt-öt.

A török légitársaság az utóbbi időben javarészt Boeingot rendelt, de ha az elmúlt évek rendeléseit nézzük, akkor láthatjuk, hogy elég kiegyensúlyozottan vásárolnak az Airbustól éppúgy, mint az amerikaiaktól.  Sőt, októberben darabra ugyanennyi megrendelést adott le az Airbus A330-300-asra is.

Az igen dinamikusan fejlődő légitársaság, amely hosszútávú járatokon elég jó kiszolgálást is nyújt, jelenleg mérlegelik az A380-asok és a 747-8 típusok rendelését is, de Temel Kotil vezérigazgató szerint a kéthajtóműves szélestörzsű gépek jelentik a prioritást. Ennek, megvan a maga oka: jelenleg a négyhajtóműves gépek kereskedőit hatalmas kihívás elé állítja a már ma is igen magas olajár, a törökök esetében pedig a gépek kiszolgálásával is gond lenne, hiszen az Isztambuli reptér csúcsidőkben, azaz a légitársaság csatlakozó hullámaiban meglehetősen zsúfolt, nemigen tudta lekövetni, hogy a Turkish csaknem a duplájára nőtt az elmúlt néhány évben. Igaz, már dolgoznak az új hiperszuper terminálon, de mire abból működő repülőtér lesz, az nem a jövő hét...

Addig is, már most gondolkodnak az egyébként fiatalnak számító, de jól kihasznált keskenytörzsű flotta cseréjén is, amely a szándékok szerint továbbra is vegyes lesz, azaz az A-320 Neo és a B-737 MAX ugyanúgy megtalálható lesz benne, 2015, illetve 2017 után.

A flightglobal adatbázisa szerint a Turkish flottája jelenleg a következő: 12  Boeing-777 (15+5 rendelés) ; 21 Airbus A330 (15 rendelés); 7 Airbus A340 ; 75 Airbus A320 család ; 59 Boeing 737 (javarészt 800-asok, néhány 900-as).

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr398333032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása