Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Qsuite extrákkal - alig várom, hogy felüljek az új Qatar biz-re

2021. július 06. - frequentflyer

A Qatar business egyfajta fogalom - kis túlzással persze. Az ikonikus Qsuite elrendezésű business class-t, amelyről itt írtam korábban, most egy új koncepcióban beépítik a 787-9 Dreamlinerekre, business class suite néven. 30 fős utazóközönséget fog szállítani a gép elejében. Az új koncepció lényege változatlanul az, hogy minikabinokká alakítható az ülés, de ezúttal nem párhuzamos elrendezésben, és nem erőltették a négyfős tárgyaló elrendezést sem. 

qatar-new-jet-3.jpg

A műfajban ikonikus QSuite eddig a Qatar Boeing 777 és Airbus A350 gépein üzemelt, a 787 Dreamlinerekre olyan ülések voltak installálva, amelyek teljesen vízszintes ággyá voltak alakíthatók, de az igazán izgalmas utazási komfortot mégis akkor nyújtották, amikor nem aludt az ember, mert annyira kellemes környezetet alakíthattál ki magad körül. Így nézett ki: qatar_business_class_787_dreamliner-5.jpeg

Amúgy egy jellemző sztori a Qatar Biz-ről: egy ismerősöm mesélte, hogy elviszi a szüleit valahová elég messzire és természetesen rákérdeztem, mivel utaznak. (Mindig, mindenkinél rákérdezek.) Amikor mondta, hogy Qatar, nyilván szóba került az osztály is, mire ismerősöm a következőt mondta: "Figyelj, inkább egy kicsit később utazunk, de a Qatar biz olyan élmény, amit szeretném, ha a szüleim átélhetnének. Ezért összegyűjtöm a biz jegyre valót."

Az újfajta minikabinokat bevezetése azért érdekes, mert a Dreamlinerek törzse picit keskenyebb, mint a 350 vagy a 777, ezért a két középső ülés franciaággyá alakíthatósága nem volt kivitelezhető ezen a típuson. Azt senki nem mondja, de azért sejthető: pont erre a feature-re igazán igény sem volt.

Az új biz kabinnal szerelt gépek jelenleg Milánó Malpensa és Doha között jár az első így berendezett gép, de Athénba, Barcelonába, Madridba, Dammamba, Karacsiba és Kuala Lumpurba is ezeket a gépeket állítják majd be. 

A személyes teret az elhúzható ajtók garantálják, de azért látni kell azt is, hogy már más légitársaságok is kínálnak ilyen minikabinokat - a képek alapján feltételezem, hogy ez a konfiguráció valamivel tágasabb lesz a kínálatnál, de erről verdiktet csak akkor írok, ha már kipróbáltam. Mindenesetre annyi biztos, hogy a Qatar a szék gyártójával közösen biztosan a lehető legtöbbet hozza ki az egyre terjedő minikabin-koncepcióból, ezért is várom nagyon, hogy utazhassak vele. 

Ami fontos:

  • Az ülésekben van vezeték nélküli töltő - ez tényleg óriási feature, a világ legkellemetlenebb dolga állandóan arra vigyázni, hogy a töltőkábelt ne törd bele a telefonba, miközben mozgatod az ülést, vagy egyszerűen csak felteszed töltőre. 
  • Lényegében minden géptípuson más biz termékre kell felkészülnöd - igazából ez nem pozitív dolog, mert hiába kapott a Qatar a business classra számtalan minősítést az elmúlt években, mostanra lényegében tény: minden géptípusán másmilyen a biz. Mondjuk, eddig sem az egységesség felé mentek, ez tény. 
  • Ezen a gépen teljesen mindegy, hová ültetnek, meglesz a megfelelő privát tered. 

qbs.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr4916614030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása