Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Wow! Leeds Bradford - BUD a Jet2-tól!

2011. december 12. - frequentflyer

Igazán jó hírt kell közölnöm Veletek! Brit-mániákusoknak és a foci szerelmeseinek is: a Jet2 harmadik célállomása Budapestről nem más, mint Leeds-Bradford! 2012. márciusától heti két járat köti össze a magyar fővárost és Leeds-et. Figyelem, városlátogatók! Ezzel a járattal tényleg új távlatok nyílnak meg, kössétek le a hétvégéket! Leeds és környéke baromi izgalmas, nagyon remek hely!

Igazán jó hírt kell közölnöm Veletek! Brit-mániákusoknak és a foci szerelmeseinek is: a Jet2 harmadik célállomása Budapestről nem más, mint Leeds-Bradford! 2012. márciusától heti két járat köti össze a magyar fővárost és Leeds-et. Figyelem, városlátogatók! Ezzel a járattal tényleg új távlatok nyílnak meg, kössétek le a hétvégéket! Leeds és környéke baromi izgalmas, nagyon remek hely!

Nagyon fontos járat lesz ez, s remélem be is válik: egyfelől, az Egyesült Kriályság egy olyan területére lesz közvetlen low-cost járat, amely eddig nem volt az utasok célkeresztjében, de talán még fontosabb, hogy a Yorkshire környékén élők immár fillérekért repülhetnek Budapestre, s költhetik nálunk a pénzüket.

Manchester és Edinburgh után ez a harmadik Jet2 célállomás. Leeds Bradford (LBA) egyébként egy kedvelt low cost és charter reptér, s mivel a nevében említett két városhoz igen közel van, szeretik is a helyi népek. (Noha,  Manchester /MAN/ sincs messze, közel másfél órás vonatúttal megközelíthető.)

A légitársaság gépei 2012. március 29-től, vagyis a nyári menetrend életbe lépéstől heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap fordulnak meg a magyar főváros és Nyugat-Yorkshire legjelentősebb városa között. Tehát magyaroknak és angoloknak is remek hétvégéző járat, s gondolom, a számtalan kint dolgozó honfitársunk is örül majd a kapcsolatnak.

Magyarország 3. legfontosabb turisztikai küldőpiaca az Egyesült Királyság, ezért a manchesteri és edinburghi járatok sikere után örömmel üdvözöljük a Jet2.com újabb járatát.A Magyar Turizmus Zrt. az idei évben közös online, offline és televíziós kampányokat bonyolított le a szigetországban Magyarország, mint turisztikai célország népszerűsítése érdekében. Januárban folytatjuk a közös turisztikai kampányt, amelynek célja most már három légi járat megtöltése – mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Örülhetnek a focirajongók is! Bár a Leeds United jelenleg másodosztályú, a csapat patinás, s a másodosztály előnye, hogy könnyebb jegyet szerezni a meccsekre, nem utolsó sorban pedig, olcsóbb is. Stadionjuk azonban szigetország 11. legnagyobb sportlétesítménye, mintegy 40 ezres férőhellyel.

Kik örülhetnek még? A hasuk szerelmesei, különösen azok, akik az indiai-pakisztáni konyha örömeit szeretik élvezni. Bradford-ot kis Ázsia-ként is emlegetik a helyiek, s tapasztalatból mondom, számtalan kiváló helyen, nagyon baráti áron lehet elmerülni az ázsiai ízek világában. Ajánlatom is van: az Akbar és a Saffron Desi.

A környéken számtalan kiváló túraútvonal és gyönyörű kastéélyokat látogathatunk meg, esténként pedig a kis angliai falvak pubjait fedezhetjük fel! Nem szabad kihagyni az alig egy óra vonatozásra vagy autózásra található York-ot, amely a neve okán az amerikai turisták szent helye, de három klassz dolog van itt: a világ legjobb vasútmúzeuma, ahol a királynő vagonjaitól egészen az Eurostar-ig minden ki van állítva, aztán ott a York minster, ahol az anglikán egyház legfontosabb eseményei zajlottak az elmúlt évszázadokban, s van egy használaton kívüli templomból átalakított kocsma is, a The Parish, az sem akármilyen hely. (Még harangozni is szoktak benne, itt egy videó, nézd meg!) Jha, York főutcája egész egyszerűen varázslatos, különösen ilyenkor, karácsony idején. (Sajnos a járat még nem közlekedik.)

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr538332906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása