Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Már csak fele olyan jó buli a Wizz kártya

Megnyirbált kedvezmények és minden, amit tudni érdemes

2019. január 29. - frequentflyer

 

wizz_kartya_2.jpgA Wizz Air és az Erste meghosszabbította együttműködését – címmel érkezett az a sajtóközlemény, amely azzal az őszinte információval kezdi a lényeget, hogy az Erste Bank Hungary folytathatja a Wizz Air Hitelkártya forgalmazását. Őszinte, mert kijön belőle, hogy a lehetőségnek és a sok tízezer ügyfélnek nyilván a bank örül...

Azt pedig már én teszem hozzá, hogy a WizzAir hitelkártya-birtokosok kevésbé, hiszen alaposan megnyirbálják a hitelkártyával járó előnyöket és a visszatérítési rendszert, vagyis maga a kártya lényegesen drágább lesz, mint eddig. Persze vannak pozitív változások is, ilyen az automatikus pontjóváírás. De ne szaladjunk előre, nézzük a változásokat sorról sorra.   

De kezdjük az elejétől: a Wizz kártya egy speciális co-branded termék, amelyen a vásárlások után a Wizz-folyószámlára visszatérítést kap az ember pontok formájában, ahonnan egy forint-egy pont alapon Wizz Air repülőjegyet, vagy kiegészítő szolgáltatásokat lehet vásárolni.

A Wizz hitelkártya a legjobb visszatérítéses konstrukció a magyar piacon. Volt. Eddig. Március elsejétől egy lesz a sok közül. Nézzük a változásokat:

(A debit, tehát folyószámlához tartozó Wizz kártyákat kivezetik az Erste és a Wizz közös döntése alapján, tehát a konstrukció csak hitelkártyára érvényes.)

Március elsejétől:

Bármilyen vásárlásnál:

100 forintonként 1 forint visszatérítést kapsz a WizzAir számlára – eddig kettő volt

WizzAir-szolgáltatások vásárlása esetén:

Száz forintonként kettő forintot kapsz a Wizz-számládra, - eddig négyet kaptál

Havonta maximum 250.000 forint után él a jóváírás (vagyis havi 2500 illetve max 5000 forintot kapsz a Wizz számládra)  – eddig a hitelkeret nagysága volt a limit.

Vagyis éves 5900 forintos kártyadíj vs. 30.000 visszatérítés a matek. 

Bevezettek két havidíjas csomagot, comfort és comfort plusz néven

 

Comfort csomag – havi 990 forint

450.000 forint után jár az 1% jóváírás, amely 2 helyett 3% ha Wizz-nél költessz

(ez esetben az 5990 forintos éves kártyadíjat is beleszámítva 18.000 forint lesz az éves költsége a kártyádnak, ha kamatot nem fizetsz)

18000 kártyadíj vs. minimum. 54000 visszatérítés

Comfort plusz – havi 1590 forint

650.000 forint után jár az 1% visszatérítés, amely 2 helyett 4% ha Wizz-nél vásárolsz

(ez esetben az 5990 forintos éves kártyadíjat is beleszámítva kb. 25.000 forint lesz az éves költsége a kártyádnak, ha kamatot nem fizetsz)

25000 kártyadíj vs. min. 78000 forint visszatérítés

A Wizz Discount Club tagság továbbra is jár a kártya mellé, de az EDDIGI CSOPORTOS HELYETT STANDARD tagság.

Ezentúl nem kell az összegyűlt pontokat manuálisan átvezetni a Wizz-számlára, azt minden nap végén megteszi helyetted a bank, aminek van előnye és hátránya is.

Akinek van Wizz kártyája, de nincs Wizz-folyószámlája, annak csak fél évig érvényesek a pontjai, amit Wizz folyószámla-hiányában le sem tud vásárolni, tehát ezzel az esettel nem foglalkozom, hiszen csak egy kérdésem van: Minek van a kártya?   

Ezek a tények.  

Több éves hitelkártya-múlttal, segítek értelmezni a változásokat.  

Az alap hitelkártya 250.000 forintos sapkájával  egy év alatt maximum 30.000 forint értékben kapsz visszatérítést. Ez nem túl sok. Csak akkor éri meg, ha csak és kizárólag forintban költesz a kártyával. Ha euróban, vagy bármely más valutában vásárolsz, a hitelkártyáknál alkalmazott árfolyamon elbukod a visszatérítést, mert a tapasztalataim szerint sokkal kedvezőtlenebb a deviza-átváltás. Ez nem csak az Erstére jellemző, hanem szinte kivétel nélkül minden bank minden hitelkártyájára.

Az automatikus, naponkénti pontátvezetés kényelmes, de ügyelned kell arra, hogy a pontok csak egy évig érvényesek. Eddig te magad csináltad az átvezetést, s onnantól indult az egy év. Most a gyűjtés napját követő naptól számított egy év múlva lejárnak a pontok, tehát nem érdemes sokáig halmozgatni.  

A 2019. február 1. után igényelt hitelkártyák a megváltozott pontgyűjtési feltételekkel kerülnek kibocsátásra.

A kártyához továbbra is jár ingyenes utasbiztosítás jár, valamint az ügyfelek igénybe vehetik Mastercard Airport Lounge szolgáltatásait is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelynek egyre romló szolgáltatásairól itt olvashatsz.

Részletek:

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr1214596606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása