Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Minősíthetetlen várók 1. - Madrid Barajas T4M, IBERIA Lounge

2018. március 04. - frequentflyer

Mit kapsz prémium törzsutasként a különböző légitársaságoktól az egyes repülőtereken? Mit nyújtanak a légitársaságok a kiemelt ügyfeleiknek és a business class utasaiknak? Vagy épp mit nem? Olyan sok minősíthetetlen, mondhatni, felháborító példával találkoztam az elmúlt hónapokban, hogy úgy döntöttem, sorozatot indítok. (Ha volna kedved néhány példával hozzájárulni ehhez, írd meg a Facebook-oldalon. Vagy, ha tetszett ez a poszt, megköszönök egy like-ot.)

A minősíthetetlen várók sorozatot őszintén szólva a Budapesten tapasztalható állapotok ihlették, s csak azért nem azzal kezdem, hogy rámutassak: a budapesti várók kritikán aluli minősége messze nem egyedi, sőt, Európában mondhatni az az igénytelen, minden nívót nélkülöző, nem kevésszer gusztustalan váró jelenti az átlagot.

Kik használhatják a légitársaságok váróit? A legtöbbet repülő emelt státuszú törzsutasok, valamint azok, akik több százezer forintért business class jegyet vásárolnak. Vagyis azok az utasok, akikre a légitársaságoknak kiemelten oda kell figyelniük, meg kell becsülniük, mert ők a biztosan visszatérő fizető utasok. Akiknek nyilván igényeik is vannak. (A legtöbb légitársaság a saját várójába nem engedi be a publikumot, még pénzért sem. Ám minden reptéren vannak olyan várók is, ahová a turista jeggyel utazó mezei utas is megválthatja a belépőjét, rendszerint 20-30 EUR közötti áron. Ezek között vannak nagyon igényesek és nagyon lepattantak is.)

Visszatérve a légitársasági várókra, elképesztőnek tartom, amikor egy légitársaság központi repterén olyan minősíthetetlen a színvonal, hogy az ember nem győz felocsúdni.  

Ezeket a sorokat éppenséggel a Madrid Barajas repülőtér 4-es terminál M szárnyában található váróból írom, ebből a terminálból indul az Iberia európai járatainak döntő többsége. (A Budapesti többnyire az S nevű szatelit épületből indul, ott sokkal jobb minőségű a váró.) Amikor megláttam a pultot, még nem tudtam, milyen sokk ér majd pár pillanat múlva. Mondjuk már sejthettem volna, hogy egy hűtőben van a joghurt, az üdítő és az étel is, annyi becsület mondjuk volt bennük, hogy külön polcra tették.ibmad_pult.jpg

Nagyon rég nem voltam itt, utolsó látogatásomkor gusztusos sonkák, sajtok, péksütemények voltak kitéve - nem volt gourmet konyha, de minden jó minőségű és guszta volt. Most wrapok és háromszögletű szendvicsek vannak betéve a hűtőpultba, mindezekből a legrosszabb minőség, és az elhelyezésre csak azért nem használom a B betűs szót, mert mégsem. De még arra sem veszik a fáradtságot, hogy a műanyag dobozból kitegyék egy tányérra. Oda van kenve, egye, akinek kedve van, az utasok meg igazából csak a zavaró tényezőt jelentik.

ibmad_szendvics.jpg

ibmad_tuna.jpgibmad_wrap.jpg

A cipszeket is elegánsan beszórták:

ibmad_odabaszottchipsz.jpg

S aki nem undorodott volna meg a kaja láttán, azt a következő sokk akkor éri, amikor megpróbál találni egy fotelt. A műbőr fotelek kopottak, kiültek, szakadtak - pont, mint egy nyolcadik kerületi undeground kocsmában - s ezen a ponton elnézést kérek a józsefvárosi ivóktól, mert ez még rájuk nézve is sértő. A következő képek láttán megkérdezném a British Airways-t is tulajdonló International Airline Group vezetőit: tényleg úgy gondolják, hogy ezzel kell megfogni a legjobb vevőiket? Ekkora lenne a távolság London és Madrid között?

ibmad_fotel2.jpg

ibmad_fotel1.jpg

Voltál mostanában igazán minősíthetetlen lounge-ban? Ahol úgy érezted, ez mindennek a legalja, ciki, s inkább menekülőre fogtad? Ha igen, írd meg az Egek Ura Blog Facebook-oldalán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr7313713782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása