Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Profik és szuper fejek: kvíznyertest mentett a LOT

2017. október 28. - frequentflyer

Pálfi László, az ELTE történelem mesterszakos hallgatója rövid ideig úgy érezhette magát, mint a mesebeli király, akinek a bíró leánya hozott is ajándékot, meg nem is. Tavasszal nyert egy kétszemélyes repülőjegyet a Budapest Airport Facebook-oldalán egy kvízjátékkal. A jegyet az Air Berlin ajánlotta fel. Amely éppen tegnap teljesítette utolsó járatát. Így aztán nyert is valamit, meg nem is. 

Ám jön a LOT, amelyről az Egek Ura Blog írta meg először (a lengyel Pasazer információi alapján), hogy közvetlen járatot indítanak Budapestről a New York-i Kennedy repülőtérre. Aztán, amikor a hivatalos bejelentés is megtörtént, kiderül, hogy Chicagoba is repülnek majd. A lengyel nemzeti légitársaság pedig repülőjegyet ajánlott fel Lászlónak, aki rögtön dupla bónusszal kapta a nyereményt: egyrészt átszállás nélkül, közvetlen járattal repülhet Amerikába, másrészt pedig, a LOT business osztályú jegyre cserélte a nyereményt. Amelyen ilyen székben utazhat majd.lotbusiness.jpg

Az sem mellékes, hogy a LOT jófej hozáállásának köszönhetően László hamarosan megtapasztalja, milyen végigaludni egy éjszakai járatot vízszintes, ággyá alakítható ülésben, majd pihenten leszállni Budapesten. Ezt alighanem különösen értékelni fogja, hiszen László elég magas, bizonyára minden alkalommal kínlódik, amikor turistán kell utaznia sok órát.

De mindez azt mutatja, hogy a LOT rendkívül profin kezeli a budapesti piacra lépést. Érdemes szót ejteni a Budapest Airport munkatársairól is, akik megtehették volna, hogy az AirBerlin-csőd ismeretében széttárják a karjukat, hogy "hát, mit tehetünk?", de mégis gondoskodtak arról, hogy a játékos megkapja a nyereményt, amit a megszűnt légitársaság ajánlott fel. Nem szükséges szaporítani a szót, ebben az aprócska ügyben nemcsak profi, de jófej faktorok is szerepet játszottak, ami példamutató.  

A repülőtér egyébként az utazás idejére ingyen parkolást és elsőbbségi biztonsági ellenőrzést (fast track) ad a szerencsés utasnak -  mondta Kam Jandu, a reptér vezérigazgató-helyettese. Én pedig csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy László a reptér által felajánlott fast track vouchert el is tudja majd tenni egy következő utazásához, amikor mondjuk egy fapadossal utazik, hiszen a LOT által felajánlott business jegyhez egyébként is jár a sorbanállás-mentes biztonsági ellenőrzés. Ja, itt érdemes hozzátenni, hogy Varsóban a fast track security teljesen elkülönül az economy utasok biztonsági ellenőrzésétől úgy, hogy azon áthaladva közvetlenül a business váróba jut az ember. Képünkön Adrian Kubicki, a LOT kommunikációs vezetője és Kam Jandu adja át a nyereményét Pálfi Lászlónak. img_5811.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9413111298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása