Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

A legmagasabb biztonsági auditot is vette a Wizz Air

2016. szeptember 15. - frequentflyer

wizzstewik.jpgA Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditját szerezte meg a Wizz Air. Mindez azt mutatja, hogy a légitársaság a világ legmagasabb biztonsági követelményeinek megfelelően üzemel és ezt egy független iparági szervezet objektív auditja tanúsítja. – Ennek megszerzése egy 14 hónapos folyamat volt, együttműködésben a IATA-val és egy külső minőségbiztosítási céggel, a AQS-sel – mondta Diderick Pen, a légitársaság üzemeltetési vezérigazgató-helyettese. Az utasok hajlamosak készpénznek venni, hogy egy légitársaság mindig a legmagasabb repülésbiztonsági követelményeknek megfelelően repül, és ez esetben ez így is van. Ám egyrészt az IOSA audit további biztonságot garantál, olyannyira, hogy a nemzeti hatóságok is elfogadják a helyi auditok alkalmával. Éppen ezért az auditot három évente meg kell ismételni. Talán még fontosabb – még ha gazdasági szempont is – hogy

a légitársaság értéke jelentősen nő ezáltal.

404 olyan légitársaság repül a világon, amelyik megfelel ennek az auditnak, és ebből alig több, mint száz, amelyik nem IATA tag. A szervezetbe, a folyamatokba és az emberekbe is be kell fektetni ennek érdekében. A pluszköltség mértékét Váradi József vezérigazgató nem pontosította, mindössze annyit jelzett, hogy ez nem olyan mértékű költség, amely jelentős a cég gazdálkodása szempontjából. Sőt, meglepő módon nem is üzleti terv alapú szemlélet szerint döntöttek az audit végrehajtásáról, hanem a biztonság és a minőség iránti elkötelezettségüket kívánták ezzel jelezni - mondta Váradi József.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr8211797461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása