Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Törzsutasprogramok: van-e előny alapszinten?

2016. július 27. - frequentflyer

fbivoryTörzsutasnak lenni jó érzés, általában aki egy évben egy alkalomnál többször ül repülőre, gondolkodik valamilyen pontgyűjtésen. A hagyományos légitársaságok még mindig hatékonyan láncolják magukhoz az utasokat ezekkel a programokkal, a pontgyűjtés lehetőségével és az elit szinteken kapott előnyökkel - melyek gyakorlati hasznáról sok esetben lehet vitatkozni, de ettől még az utasok kellemes többlet szolgáltatásként élik meg. Csakhogy:

alapszinten szinte semmit nem nyújtanak a törzsutasprogramok. Kevés kivételtől eltekintve semmit. A kevés kivétel némi azonnali kedvezmény, például az Air France KLM Flying Blue programjában.
A Flying Blue alapszintje az Ivory egészen a közelmúltig olyan volt, mint az összes többi. Lehetett pontot gyűjteni, felhasználni, stb. Ám néhány hete kapcsolt hozzá a légitársaság néhány azonnali kedvezményt, így immár akkor is érdemes belépni, ha valaki évente csak egyszer repül ezzel a légitársaságcsoporttal, amelybe az Air France, a KLM és a Hop! tartozik. Ezek:
  • 10 euró kedvezmény a feladott csomag díjából, ha az húsz euró fölött van. (Ha húsz euró, vagy az alatt, akkor öt euró a kedvezmény.) Ez érvényes akkor is, ha olyan jegyet vásárolsz Európán belülre amelyben nincs csomag és külön kell fizetned a feladott poggyászért. Tehát ez azt jelenti, hogy ha online fizeted, 25 helyett 15 eurót fizetsz egy Amszterdam-Budapest úton. Oda-vissza útnál ötven euró helyett negyvenet.
  • 10 euró kedvezmény a második csomag díjából is él, ha olyan jegyet vettél, amelyben egy csomag feladása díjmentesen benne van.
  • 10 százalék kedvezmény az extra ülések díjából ha hosszú távon repülsz és például szeretnél a vészkijáratnál ülni, vagy azokon a székekeken, ahol már csak ketten ülnek, vagy, a KLM járatain az Economy Comfort zónában ülnél (nagyobb lábtér, kétszer annyira dönthető ülés, mint a normál economy), akkor olcsóbban kapod meg ezeket a szolgáltatásokat.
Ha felhívnád a többiek figyelmét olyan kedvdezményre, amelyet alapszintű törzsutasoknak adnak a légitársaságok, írd meg a Facebook oldalunkon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr2211797431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása