Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

WizzAir: új járat Dortmundba

2011. november 24. - frequentflyer

A Wizz Air január 13-tól Dortmundba is repül a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A magenta-lila Airbus-ok az egyes terminálról heti két alkalommal, hétfőn és pénteken repülnek majd, tehát ideális menetrendet adnak a hosszú hétvégézőknek. 2012. március 27-től heti 3 járat indul majd Budapestről. Ezzek 22 várost köt össze a wizz a magyar fővárossal, az új járat kezdő ára bruttó 7090 forint. Jegyezzük meg, Weeze (NRN) az új járat beindulásával megszűnik, tehát arról van szó, hogy a Wizz repteret váltott abban a körzetben. Ez megszokott a diszkontoknál. Ha olcsóbb mennek. Különben, a Wizz gépei 2009 óta járnak már a régió más városaiból Dortmund igencsak fejlődő repterére.

A váltásnak persze vannak előnyei, méghozzá, hogy árversenybe mennek az Easyjettel, amely szintén repül Dortmundba Budapestről. Igaz, az Easy heti négy járattal operál, vagyis ez azt jelenti, hogy pénteken napi két járat lesz a választék, s az Easy vasárnapi járatát követi majd egy hétfői Wizz. Ez pedig nekünk utasoknak annyit jelent, hogy érdemes kombinálni a járatokat, azaz ne rögtön return tripet üss be a fapadok keresőjébe!

Dortmund a magyarok által turisztikailag nem túl felkapott hely, pedig a nagy német mammut északnyugati részén elterülő város nem rossz hely. Ráadásul Észak-Rajna Vesztfália egyik meghatározó településeként gazdasági ereje is komoly, közel van Düsseldorf, s Hollandia is.


A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr688332890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása