Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

LeBourget: majdnem eltelt A380 repülés nélkül

2011. június 21. - frequentflyer

Gyors helyzetjelentés a párizsi LeBourget légishow-ról: majdnem úgy lett, hogy a párizsi szalonon nem repül programban az A380 szuperjumbó, végül aztán sikerült áthidalni a programot úgy, hogy a Korean Air-nek átadott, s már színre festett gép lerepülte a programot a gyári festésű Airbus helyett, a gyári pilóták támogatásával. Az Airbus gépét ugyanis nekitolták egy illetéktelen helyen tartózkodó hangárnak. naná, hogy lemondták az összes repülését.

Egyebekben, a kiállításon ott volt az Armavia színeiben már kereskedelmi forgalomban álló (két éve pont itt, a szalonon még Malév-megrendelést is bezsebelő) Szuhoj Superjet SSJ100, illetőleg a Boeing 747-8i, amely ugyan elrepült a nyugati partról Párizsba, az Airbus dominálta légishow-n csak statikus kiállítási elemként viselkedik. Nicolas Sarkozy és Vlagyimir Putyin is tiszteletét tette a szalonon, maga promótálandó saját országuk termékeit, hiszen a piac hatalmas, ám a versenybe csakhamar beszállnak a kínaiak is.

A hosszú tudósítástól most tartózkodnék, helyette az első napról olvassátok el az alábbi, igen részletes cikket.

Ami a Korean A380-ast illeti, a szöüli bázissal üzemelő cég június másodikán kezdte el repülését, aznap mindent KE380 járatszámmal teljesített. A 407-székesre épített szuperjumbón suite-ok vannak az orrban, az upper deck csak ággyá alakítható business ülés, s az economyn is új a koncepció, tehát messze nem heringjáratról van szó. Nem mellesleg egyelőre rövid távot járnak vele: Szöul és Tokió valamint Hongkong között. A többi gép átvételét követően júliustól Bangkok, majd New York, Párizs és Los Angeles kerül fel az A380 desztinációk közé - utóbbi három természetesen SkyTeam bázis.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr398332762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása