Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Oneworld tag lett az Alaska Airlines

Ez nagyon hasznos lesz, ha végre valahára újra utazhatunk az USA-ba

2021. április 02. - frequentflyer

A Oneworld teljes jogú tagja lett az amerikai Alaska Airlines - hogy ez miért említésre érdemes hír nekünk Magyarországon, azt mutatom be a következő pár sorban.

route-maps-alaska-virgin.jpg

Aki nem jár az USA-ba, annak teljesen érdektelen hír. Aki viszont igen, annak azért fontos, mert ezzel jelentősen bővül az a hálózat, amire Magyarországról jegyet lehet váltani. Hiszen Budapestről a járvány előtt volt járata az American Airlines-nak Philadelphiába, és az Alaska Oneworld csatlakozása azt jelenti, hogy immár a teljes hálózatukra kínál majd csatlakozásokat az American, tehát jóval nagyobb lesz a választék - természetesen akkor, ha a járvány elcsendesülésével ismét lesz lehetőségünk az USA-ba utazni, ami ma még fájó hiány sokaknak.
De nem csak akkor válik elérhetővé az Alaska-hálózat, ha Pestről repülünk Phillybe, hanem akkor is, ha az Iberia-British Airways járatokkal repülünk az USA-ba. Sőt, akkor is, ha LOT közvetlen New York-i járatával repülünk, tekintettel arra, hogy a LOT az Alaskával szerződött le további csatlakozásokra - ez ám igazán a jó hír!

Az Alaska egyébként a szokásos amerikai légitársasági színvonal fölött van, nem is szólva arról, hogy pár éve egyesültek a Virgin Americával, ami szintén prémium légitársaságnak számított az USA-ban.

Törzsutas szempontból is van minek örülni, hiszen a BA / IB / American / Qatar (és más Oneworld) törzsutasok ezentúl az Alaska járataira is kérhetnek jegyet a pontjaikból, meg gyűjthetnek pontot, ha fizetős jeggyel utaznak. ÉS: Seattle és Hawai között rengeteg járata van az Alaskának, tehát nagyobb eséllyel csíphetünk majd meg pontokból jegyeket. Hurrá!

alaska-airlines-oneworld-boeing-737-900er.jpg

A seattle-i központú, 89 éve alapított Alaska Airlines még tavaly döntötte ela OneWorld csatlakozást. A szövetségben így 14 teljes jogú tag van, partnerként a Fiji Airways is növeli a törzsutasoknak nyújtott választékot. A légiszövetség hosszú szünet után, legutóbb tavaly áprilisban bővült a Royal Air Maroc légitársasággal. Sajnos komoly veszteséget is el kellett könyvelnie a cégnek, miután a Delta résztulajdonába került LATAM viszont tavaly kilépett a szövetségből, így a Oneworld-nek nem nagyon van dél-amerikai lefedettsége, gondolom, dolgoznak a megoldáson, ami nem lesz könnyű, mert Latin Amerika nem a versenyről híres, a LATAM domináns fuvarozó a kontinensen.

A Oneworld tagjai jelenleg, csak a rend kedvéért: Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, S7 Airlines és a SriLankan Airlines.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr2116488358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása