Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

LOT: Budapest - London City (LCY) reggel és este február 19.-től

Most már biztos, hogy a LOT beleszeretett Budapestbe

2018. június 21. - frequentflyer

A LOT Lengyel légitársaság tovább bővíti járatait Budapestről és járatot indít London legközpontibb repülőterére, a városközponttól mindössze 9,6 kilométerre fekvő, és közvetlen metró-kapcsolattal rendelkező London City repülőtérre. A legtöbb napon napi két járattal, reggel és este repül a LOT, fantasztikus menetrenddel. Reggel hétkor indul Pestről a repülő reggel, majd negyed hatkor pedig délután. Visszafelé Londonból délelőtt negyed tízkor, száll fel és 12.45-kor landol Budapesten. Este 19.30-kor száll fel LCY-ből és 23.00-kor landol Budapesten. 

Mivel a LOT 15 perccel indulás előtt zárja a kapukat, London központjából egy hat órás indulással kényelmesen el lehet érni az esti gépet. Ez üzletembereknek és turistáknak is ideális, hiszen nem kell másfél-két vagy akár három órát utazni a nagy repterekre, fél óra alatt kiér az ember. Már csak a jegyár a kérdés.

aerial_view_of_london_city_airport_2007.jpgA London City repülőtéren érvényes zajvédelmi előírások, a futópálya hossza és egyéb helyi repülési sajátosságok miatt - úgyis, mint a viszonylag meredek, 5.5 fokos megközelítési szög - a fapadosok által használt Boeing 737 és Airbus A320 gépcsalád szóba sem jöhet ezen a repülőtéren, ezért a LOT is vadonatúj Embraer E-190 gépeket vásárol a járatok teljesítéséhez. Varsóból is repülnek Cityre, ezt a múlt héten jelentették be. A gépeken 106 utast tud szállítani a légitársaság. Ami mondjuk azt vetíti előre, hogy nem 26.000 forint lesz egy jegy....

De az sem szállhat el, hiszen jelenleg 16 repülő közlekedik London és Budapest között. Naponta 4 a Heathrow-ra, 4 a LUTON-ra, 3 a Stanstedre, 1 vagy 2 a Gatwickre és még a Southend on Sea (SEN) járatot is bele kell számolnunk. - A LOT az augusztus elsején nyíló új B-utasmólóról fog indulni, amely a Schengenen kívüli járatokat szolgálja majd ki - csinált kedvet a járathoz Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgató-helyettese. Rafal Milczarski LOT-vezér pedig azt emelte ki, hogy az üzleti élet szereplőinek lesz kiváló lehetőség ez a járat.NEm utolsó sorban pedig azt, hogy milyen jó és kooperatív az együttműködés a Budapest Airport és a LOT lengyel légitársaság között. 

Emlékezetes, hogy a LOT heti négy New York-i és heti kettő Chicago-i járatot üzemeltet Budapestről Boeing 787-8 Dreamlinerekkel. A járatok nagyon jól mennek - mondta az Egek Ura Blognak nem is olyan rég a LOT vezérigazgatója, Rafal Milczarski.

Előrelépés, amely Magyarország gazdasági erejét és versenyképességét jelentős mértékben növelni tudja - így minősítette a járat bejelentését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az a tény, hogy Nagy-Britannia hamarosan elhagyja az Európai Uniót, jelentős mértékben befolyásolja az EU versenyképességét, de mindent el kell követni, hogy az Egyesült Királyság és Magyarország gazdasági kapcsolatai a lehető legintenzívebbek maradjanak. A versenyképességi szempontok között az eddigieknél is nagyobb jelentőségű az összeköttetések száma és minősége - méltatta a LOT szerepét Szijjártó miniszter.

NEm tudtam nem meghallani a sajtótájékoztatón Szijjártó miniszter azon mondatát, miszerint a LOT járatai segítenek ledolgozni az ország azon hátrányát, hogy már egy ideje nincs saját nemzeti légitársasága. Ez már csak azért is pikáns, mert Váradi József, a Wizzair vezérigazgatója, legutóbb 2017 május 5.-én, pont Szijjártó Péter társaságában jelentette ki sokadjára már, hogy a Wizz Air Magyarország de facto nemzeti légitársasága.   Uraim, majd lejátszhatják ezt a mérkőzést később... :)

15618276432_8c4a19b271_z.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9514062947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása