Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Wizzair: Szentpétervár, augusztus 27.-től!!

2017. május 05. - frequentflyer

Régi vágyunk vált valóra, újra lesz közvetlen repülőjárat Budapest és Szentpétervár között! Hetente kétszer! Aztán, ha jól megy, talán többször is.
img_9778.PNGA Wizzair Szentpétervárra indít járatot, sajnos csak nyár végétől, az első gép augusztus 27.-én indul...A foglalási rendszerben már ma reggel fent volt a LED járat, aztán Váradi József vezérigazgató és Szijjártó Péter külügyminiszter közösen bejelentették, hogy szerdán és vasárnap közvetlen összeköttetés lesz a két város között. Október 31-től pedig kedden és szombaton. Ezzel a Wizz újraindít egy olyan járatot, amelyet a szebb emlékű Malév repült létezése végén. Az útvonalra a WizzAir-nek meg kellett kapnia a magyar hatóságok kijelölését és az oroszok jóváhagyását.

Ezen a járaton nagyon sokat dolgoztunk és minden szálat megmozgattunk. Köszönjük a kormányzati támogatást, több év munkájának gyümölcse a mai bejelentés mondta - Váradi József. Több év munkája érett most be - mondta. Ez tényleg nagyon jó hír, Szentpétervár fantasztikus uticél, s még azzal együtt is az egyik legizgalmasabb lesz, ami Budapestről elérhető, hogy az orosz túrához kell vízum is, valamint, hogy Oroszországban elég masszív árszinttel kell számolni. Hogy a járat mennyire épít a magyar és mennyire az orosz utasokra, azt senki nem konkretizálja. Mondjuk a magyar turisták zömét a kora nyári járatindítással lehetett volna mozgósítani, így, hogy ősszel és télen indul a járat inkább a Magyarországra vágyó oroszokra építhetnek. .wizzhu2017.jpg

Váradi egyébként elmondta, hogy a Wizz magyarországi útvonalain - értsd a Budapestről és Debrecenből induló és oda érkező járatokon tavaly 23 százalékos volt a növekedés. Ami a vezér szerint annak köszönhető, hogy Magyarországon minden egyre jobb, s egyre több magyar ember teheti meg, hogy repülős kirándulással üsse el a szabadidejét. Szijjártó miniszter elégedetten nyugtázta a jelentést. Hogy ebből az utastömegből mekkora volt a magyar és a külföldi utasok aránya, a jelen lévő vendégre tekintettel most nem esett szó. 

Szijjártó Péter egyébként a járatindítást is kihasználta némi aktuálpolitizálásra, mondván, a gazdasági kapcsolatok szempontjából rendkívül fontos a leningrádi szentpétervári járat, s miközben a nyugat ostorozza az orosz rendszert, mindenki "megköti a saját dealjeit", ezért az orosz-magyar gazdasági kapcsolatokhoz csakis pragmatikusan érdemes hozzáállni. 

A külügyi és külgazdasági menedzser miniszter aztán magasabb fokozatba kapcsolt és arról beszélt, hogy a rendszeres nyári szentpétervári üzleti fórumon és vásáron a nyugati vállalatvezetők és politikusok nem átallanak eltaposni egymást, csak hogy az orosz politikusok és döntéshozók közelébe férkőzhessenek..... De itt már jobb környezetben volt...wizz_air_jaratinditas_szentpetervar.jpg

Azon gondolkodtam egyébként, hogy pragmatizmus ide, céltudatosság oda, pikáns szituációkat szül, amikor a WizzAir és vezetője próbálja magáról lerázni a Malév-múltat, valamint az ezzel kapcsolatos örökséget. Ami önmagában teljesen logikus a részükről, csak.... Mert a kormánnyal való jó együttműködés jegyében néha be kell menni a politikai kommunikáció utcájába, ami sajnálatos módon göröngyös útnak minősül, ha véletlenül egy olyan piaci cég téved erre, amelyiknek egyébként a piaci eredményei is tudnának éppen elég visszaigazolást adni. Itt van például ez a két ábra.

Az egyiken már Magyarország nemzeti légitársaságaként van említve a WizzAir, immár a de facto jelző nélkül. Korábban Váradi József még a de facto nemzeti légitársaság fordulatot használta. Aztán rögtön jött a másik slide, amelyen fel kellett sorolni, milyen szerteágazó tevékenysége van a légitársaságnak idehaza és hány cégnek biztosít megrendelést. Többek között a csőd szélén álló állami Malév Ground Handling-nek is a Wizz az egyik legbiztosabb partnere. Na, így esett, hogy a WizzAir sikerdiájára felkerülhetett az ex Malév emblémája. Lásd a lenti képeket. És ha mindez még nem lenne elég: Szijjártó Péter e diák bemutatása után éppen arról beszélt, hogy tudják, milyen nehéz egy olyan országnak, amelyiknek nincs nemzeti légitársasága (sic!!!), ezért azon kell dolgozniuk, hogy Budapestről minél több város legyen elérhető közvetlenül. Mert ez Magyarország érdeke. 

wizz_nemzeti.jpgwizzhun.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr6112482733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása