Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Repjegy 3000-ért? -- 11 dolláros Air Asia akció indult!

2017. október 11. - frequentflyer

Most azok figyeljenek, akik Tájföldre vagy a délkelet-ázsiai térségbe készülnek! A régió legnagyobb fapados légitársasága, az AirAsia hatalmas akciót hirdetett a május 31-ig terjedő utazási időszakra! Vásárolni október 15.-ig lehet. A jegyeket tokkal-vonóval 11 dollárért lehet foglalni. Ha ehhez hozzátesszük, hogy mostanság kezdik el a őszi akcióikat nyomatni a légitársaságok, jól látható, hogy itt az ideje hozzálátni a téli pihenés szervezésének.
airasia2.jpgEzek ugyan feladott csomag nélküli jegyek, de ha veszel hozzá egy feladottat, akkor is kijön egy szakasz hatezerből. Kuala Lumpur és Ausztrália között pedig 137 dollárért lehet utazni egy irányba, ami azt jelenti, hogy a két kontinens közötti út kijön cirka nyolcvanezer forintból. 

Aki nem ismerné, vagy tartana az AirAsia-tól, az jó ha tudja: hatalmas légitársaságról beszélünk, körülbelül kétszer akkora, mint a Wizzair, ellenben lényegesen rugalmasabb cég. Összesen 174 repülőt üzemeltet, 18 ország 109 városába repülnek, tényleg olcsók, s nem húzzák le az embert minden sarkon. Például, a becsekkolás a reptéren ingyenes. 3500 járatot üzemeltetnek hetente és húsz központjuk van: a Kuala Lumpur KLIA2 terminálon kívül Bangkok régi repterén, a DMK-n átszállási lehetőséget is biztosítanak, de ott vannak Szingapúrban, Vietnámban, Indonéziában és Indiában is. 

Amúgy anno, a hosszú távú járatokat üzemeltető leányvállalatuk, az Air Asia X repült London Stanstedre és Párizs Orlyra is, de mindkét reptérről kivonultak, a magas európai adókra hivatkozva. Sőt, 2012-ben még prágai és budapesti járattal is kacérkodtak, de a nagy bejelentésből végül nem lett semmi.  Nyilván egyébként nem annyira az adókkal volt a gond, hanem az akkori üzleti modell mellett, az akkori kerozinárakkal kombinálva, egyáltalán nem érte meg Európa és Délkelet-Ázsia között 11-13 órás járatokat üzemeltetni. A jegyek London és Kuala Lumpur között olyan drágák voltak, hogy nem voltak versenyképesek a hagyományos légitársaságokkal. Megnyílt viszont a cég számára az ausztrál, az indiai és a japán piac, így 6-8 órás járatokon sokkal több pénzt tudtak keresni a frissen beszerzett Airbus A330-asokkal. 

Ha mondjuk Kuala Lumpurba érkezel meg Európából és hosszabb a várakozási időd, akkor ajánlom, hogy ötezer forintért fizesd be magad az új várójukba. Ha a foglaláskor veszed a lounge-belépőt, akkor ötezer, ha a helyszínen akarsz bemenni, akkor körülbelül hétezer forint a belépő. Elég vagány, de személyesen még nem voltam, nem tudom mennyire zsúfolt! De ha legközelebb arra járok, biztos kipróbálom!

Ha tetszett ez a post, kérlek kövess a Facebookon is. 

aalounge0.jpg

aalounge.jpg

aa_lounge1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9712949925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása