Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Budapestre is repül az Air Asia! - Ez ám a szenzáció!

2010. december 02. - frequentflyer

2012 lesz a bűvös évszám: a jelenlegi tervek szerint Párizs Orly és London STN után budapestre is indít közvetlen járatot Kuala Lumpurból az Air Asia!

2012 lesz a bűvös évszám: a jelenlegi tervek szerint Párizs Orly és London STN után budapestre is indít közvetlen járatot Kuala Lumpurból az Air Asia!

Nemrégiben épp a Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. közös sajtótájékoztatóján jártam, ahol Jost Lammers BUD vezérigazgató már tett említést arról, hogy tárgyalnak az Air Asia hosszú távot is üzemeltető leányvállaltával egy pesti járatról. Egy nappal később aztán már maga a cég erősítette meg ugyanezt több hírügynökségnek.

Semmi esetre sem fogom módosítani tervünket, hogy járatokat indítsunk Oroszországba, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba - jelentette ki Tony Fernandes, a társaság vezérigazgatója, ráadásul nem másutt, mint Új-Zélandon, ahol épp annak alkalmából volt jelen, hogy Christchurch-re is repülnek. Ez az útvonalhálózat egyre tetszetősebb, ahogy mifelénk mondanák.

Mindehhez persze új gépek is kellenek, de ez sem gond, a cégnek társaságnak 25 Airbus A330-300, repülőgépre van rendelése. ez ma az egyik legköltséghatékonyabb nagy hatótávolságú, szélestörzsű gép. A vezért nemigen zavarja a válság. – Az elmúlt kilenc évben több pénzügyi válságot, olajválságot és politikai válságot éltünk túl és az emberek még mindig repülni akarnak - mondta a vezér.

Az Air Asia X terjeszkedési terveiről és jelenéről elég annyit felsorolni, hogy jelenleg Kuala Lumpur-i bázissal Ausztráliába, Kínába, Indiába, Iránba, Japánba, Tajvanra, az Egyesült Királyságba és Dél-Koreába üzemeltet járatokat. Jövő februárban indul a Párizs Orly, és 2011 folyamán valamikor New York-i és Los Angeles-i útvonalak is belépnek a kínálatba.

Ja: november végén egyik olvasónk, Jácint 147 euróért talált jegyet Párizsból KUL-ba. Including all taxes and fees. A csomag pedig fölösleges, nem igaz?

Ha többet szertnél olvasni a légitársaságról és Kuala Lumpurról, kattints ide!

Ha az érdekel, mennyiért repülhetsz Párizsból, és milyen az árazás, akkor olvasd el egy korábbi postunkat, itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr668332596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása