Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

VENDÉGPOSZT: délkelet ázsiai ugróiskola SkyTeam módra

avagy a százezer alatti jegyek világa

2016. december 14. - frequentflyer

Új barátot mutatok be nektek, Pétert, aki alkalmanként beszámol itt az Egek Urán különböző repülőútjainak leírásával. Nem klasszikus járattesztekkel örvendeztet meg, hanem akkor ír, amikor valami érdekes útvonalat repül, érdekes légitársaságokkal. Ebben előnye, hogy Amszterdamban, azaz Európa egyik legfontosabb légi közlekedési hubja mellett lakik, ilyen módon a KLM törzsutasa és a SkyTeam légiszövetség rajongója. 

ke_pernyo_foto_2016-12-14_8_57_52.png

November utolsó két hetét Ázsiában töltöttem és volt alkalmam két, általam korábban még nem használt légitársaságot, és két új lounge-ot is kipróbálnom. Ebben a posztban pedig általánosságban irok az útról.

A tajvani China Airlines jelenleg Amszterdamba, Bécsbe, Luxemburgba és Rómába repül, a Taipei Taoyuan-ról. Valami miatt mindig egy nagyon csábitó társaságnak gondoltam, és korábban jó értékeléseket olvastam róla, így örültem, hogy végre vele repülhetek. Még az év elején fedeztem fel pár ázsiai városba irányuló jóáras, L foglalási

osztályba tartozó jegyet. Ilyenkor a lelkes mérföldgyüjtő és a nagy utazó harca zajlik le az emberben: se szegmens, se award mile, se level mile nem jár az útért, amely ráadásul elég hosszú, viszont a jegy forintban számolva még éppen ötszámjegyű, amelyet vétek otthagyni. Végül Szingapúrba foglaltunk, onnan úgyis minden könnyen elérhető, mert februárban még nem akartam eldönteni, hol is vakációzunk novemberben.

Hogy a 10 napot tartalommal megtöltsük, Vietnámot néztük ki úticélnak. Csábitó volt (és utólag igy kellett volna cselekedni, de erről majd a későbbi posztban), hogy a SkyTeam Vietnam Airlines-szal menjünk át Ho Chi Minhbe, de az ár és a menetrend miatt a helyi lowcost VietJet mellett döntöttünk. Ho Chi Minhből szintén Vietjet-tel repültünk tovább az ország középső része felé, majd onnan vissza.

A keret végül igy nézett ki:

2016 november 16 CI66 AMS-(BKK)-TPE
2016 november 17 CI751 TPE-SIN
2016 november 27 CI754 SIN-TPE
2016 november 27 CI65 TPE-(BKK)-AMS

2016 november 19 VJ814 SIN-SGN
2016 november 22 VJ639 SGN-DAD
2016 november 25 VJ636 DAD-SGN
2016 november 26 VJ813 SGN-SIN

ke_pernyo_foto_2016-12-14_8_40_42.png

SkyTeam Elite+ -ként jogosultságom van a SkyTeam légitársaságok által üzemeltetett vagy szerződéses loungeok használatára és egy vendég meghivására. Jelen út során négy váróban voltam (AMS Non-Schengen Crown Lounge, BKK China Airlines Lounge, TPE Terminal 1 Dynasty Lounge és SIN Terminal 1 dnata Lounge), amelyek közül a taipei és szingapúri volt újdonság. Utóbbi háromról a következő napokban részletesen beszámolok, az amszterdamiról pedig később írok egy tesztet. Az alábbi képen azt látjátok, mit láttam a szingapúri lounge-ból. 

Összegzésképpen elmondható, hogy ázsiába irányuló jegyet ilyen áron vétek a boltban hagyni. Annak ellenére, hogy nem jártak mérföldek az útért, a lounge használat és a vészkijárathoz/első sorba szóló helyek valamennyire feledtetik a kényelmetlenségeket. Azt viszont be kell valljam, hogy másik légi szövetséghez tartozó társaság hasonló ajánlatával nem éltem volna. Közel egy nap utazás sok sorbanállással, középső üléssel, limitált csomagfeladással talán túl sok kényelmetlenség egy vakáció előtt. 

sin2.jpg

Természetesen egy ilyen út során is fix napi díj mellett mobilnetezhetsz, ha Vodafone előfizető vagy és a Világ Napijegy szolgáltatást használod. Napi 2990 forintba kerül, és még SIM kártyát sem kell cserélned. 

vf_world_0701.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr1312046693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása