Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Új-Zéland rajongók figyelmébe: Szuperjumbó repül Auckland és Szingapúr között

2014. augusztus 14. - frequentflyer

A Singapore Airlines megkapta a szükséges jóváhagyásokat ahhoz, hogy Airbus A380-as szuperjumbóval repüljön Szingapúr Changi reptere és Auckland között. Ebben az a jó hír, hogy FRA, LON, CDG, ZRH átszállással úgy repülhetünk Aucklandbe, hogy mindkét hosszú szakaszt a szuperjumbóval tesszük meg. Ami nem rossz, hiszen az A380 kényelmesebb és csendesebb, mint bármelyik másik gép, vagyis jobban pihenhetünk, miközben éjszaka repülünk, s az SQ fedélzetén még az ellátás is pazar.

A 471 üléses (van 409 üléses konfiguráció is, amelyen a felső fedélzeten csak business ülések vannak) repülőgépekkel jövő nyárig közlekednek az Új-Zéland legnépszerűbb célállomásának számító légikikötőbe, amikor is a jelenlegi tervek szerint visszaváltanak Boeing 777-300-ra. Az SQ285 SIN-ből 20.50-kor indul AKL idő szerint 11.45-kor száll le, a következő nap természetesen. Visszafelé az SQ286 Auckland-ből 13.30-kor indul, és 19.00-kor érkezik Szingapúrba.

A Star Alliance tag légitársaságnak van még heti öt B777-200-as géppel üzemeltetett járata Aucklandba, sőt szintén B777-200ER jár naponta Christchurch-be. A SIA jelenleg a következő városokba repül szuperjumbóval: Peking, Frankfurt, London, Los Angeles, Melbourne (Oktober 25-ig), Mumbai, Delhi, New York, Párizs, Sanghaj, Sydney, Tokió Narita és Zürich

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr368333262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása