Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Milyen egy zsírúj Wizz Airbus?

2011. március 26. - frequentflyer

Egy nullkilométeres, pontosabban tíz repült óra alatti, s még új szagú Airbus első járata még akkor is nagy esemény, ha csak az A320 gépcsládból már minimum 4628-at gyártottak. (Legalábbis, ezt a gyártási számot viseli a Wizz 36. gépe). A Wizz nemrég hozta el legújabb repülőinek egyikét Toulouse-ból.

Őrület, s mindig ünnepélyes a gépátvétel. A légkondi fúvókája máskor nemigen fúj új szagot, lazacot is ritkán adnak egy low-cost járaton, s még sorolhatnánk. Nem gond például a csomag súlya, s ez az eset, amikor még a fapadokon is pöffeszkedhet az ember. Aztán - szerencsés esetben - nem sok ilyen eset adatik meg, hiszen a Wizz-hez hasonló légitársaságok átlagos load factora nyolcvan százalék fölött van.

A Wizz a gépe átvételére magával vitt pár újságírót és fotóst is. Így például Kurucz Árpád kollégámat, a Népszabadság kiváló fotóriporterét, akinek idevágó képgalériáját megtekinthetitek itt:

http://nol.hu/galeria/000008651/000565771/

Valamint kiváló barátomat és kollégámat, az Indexes Magyarósi Csabát, akinek kiváló roadmovie-ját is ajánlom figyelmetekbe. Csaba egyébként az eseményről beígért egy vendégposztot is az Egek Ura Blog olvasóinak, amit ezúton is sürgetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr88332706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása