Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Négy perc alatt festették át a jumbo jetet!

2010. december 14. - frequentflyer

Egy légitársaságnak óriási költség egy designváltás, pedig időről időre rákényszerülnek.  A közelmúltban az Air France, a Delta (beleértve, hogy az összes Northwest gépet átfestették Deltára), a cseh CSA, a brussels airlines váltott arculatot, hogy csak pár példát említsünk a nálunk ismertebbnek számító légitársaságok közül. Hamarosan a United és a Continental flottájára vár teljes átalakulás, hiszen a két társaság egyesülésével létrejövő cég neve United lesz, árculata azonban a Continental-ét örökli, így több, mint 1500 repülőt kell átfesteni. Nagyjából így, hogy ezen a videón látszik a szintén arculatilag plasztikázott Virgin Atlantic B747-400 példáján. A videóra kiváló kollégám, Bodnár Ádám hívta fel a figyelmem, amiért ezúton is big thank!

 

Virgin Atlantic plane livery time-lapse movie from johnson banks on Vimeo.

 

A folyamat, ami itt négy percbe van sűrítve, összesen 13 nap egy jumbo esetében, s amikor lehet a társaságok megpróbálják a karbantartásokkal kombinálni, de így is sokat áll a gép a festés alatt. Ki lehet számolni, ez idő alatt hány utast tud elfuvarozni egy ilyen madár! Tízezer körüli a szám, a konfigurációtól függően, természetesen. Ezt felszorozva a repjegyek árával, már tetemes kis summa jön ki!

A videón jól látszik, ahogy külön figyelmet szentelnek arra, hogy a gép különböző alkatrészeit megvédjék a vegyszerektől, például azoktól, amelyeknek köszönhetően megszabadulhatnak a korábbi festékrétegtől. Ezt ugyanis semmi esetre sem szabad a repülőn hagyni, hiszen egy ekkora óriáson csak a festék tonnányi súlyú, következésképp sem a repülési tulajdonságok, sem pedig a fogyasztás, s így a károsanyag-kibocsátás szempontjából sem mindegy!

Ajánlom mindenkinek, hogy nézze végig e cseppet sem amatőr videót, egy manchesteri csapat munkáját! Még lányoknak is érdekes!

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr248332618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása