Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Lufthansa: összement a kézipoggyász!

2010. november 08. - frequentflyer

A minap már boncolgattam a kézipoggyász-kérdést a fapad témakörön belül, most újra előveszem abból az alkalomból, hogy a Lufthansa is meglepett egy kedves levéllel.

Kevesebb kézipoggyász...több komfort! Indít egy frappáns fordulattal a LH levele, s már majdnem intettem a mutatóujjammal a monitor felé, de tovább olvastam és már jött is a korrekt magyarázat: az önök kényelme, s annak érdekében, hogy pontosan tartani tudjuk a menetrendet, korlátozzuk a kézipoggyász méretét, 55*40*20 centiméterre ( 21.7x15.7x7.9 inch) és legfeljebb nyolc kilóra. Vagyis, már nemcsak a fapadoknál megy össze a kézipogyi mérete...Nem lehet kétséges, hogy a többi légitársaság is követni fogja a lufi példáját!

Igaz, a konkrét esetben a feladott poggyász még mindig díjmentes. Másfelől, mind a fapadok, mind pedig a hálózati légicégek szempontjából érthető, hogy megpróbálják megfékezni az utazók azon egyre népesebb rétegét, akik óriási bőröndökkel érkeznek a fedélzetre. Ki ne látott volna már távol-keletről érkező kis emberkéket, akik harminc kilós nagykoffert próbálnak beszuszakolni egy F-70 felső csomagtárolójába? (Nem bánom, ha megírjátok extrém tapasztalataitokat!)

Figyelem, aki most vásárol kézipoggyász-bőröndöt magának, ne higgyen a "cabin size" címkében! Tessék leméretni, centiméterrel!


A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr968332522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása