Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

80 euróért (RT!!!) Isztambulba, feladott csomaggal - Budapestre jön a Pegasus

2014. május 27. - frequentflyer

Újabb légitársasággal utazhatunk kedvenc városaim egyikébe, Isztambulba: Budapestről is indít járatot a Pegasus, netes keresésben használt nevén a www.flypgs.com. Budapestről délben indul a Sabiha gökcen reptérre, ahová a Wizz Air is jár, hazafelé pedig 10.15-kor száll fel. Az első járat július 16.-án indul, legalábbis a foglalási rendszer jelenleg ezt mutatja, de információim szerint ez még nem végleges, mint ahogy az sem, hogy október 22-ig közlekedik majd. Iparági körökből úgy tudom, a tervek szerint egész évben jár majd a Pegasus, hetente háromszor-négyszer, időszaktól függően. Nekem ma még foglalni nem sikerült, mert a végén mindig valami hibaüzenet fogadott, ha nektek véletlenül már sikerült, írjátok meg a Facebookon!

Mindenesetre, én oda-vissza, nyolcvan(!!!) eurórét találtam retúrjegyet, csomaggal együtt - 20 kiló náluk a szolgáltatás része, ahogy kötelezően a tíz eurós reptéri check-in is), ami elég világbajnok ár, s könnyen arra késztetheti a Wizz Air-t, hogy vigye lejjebb a mára már ar arcátlan magasságokba emelkedett isztambuli árait. A Pegasus egyébként hatalmas (fogalmazzunk úgy, nem apró, tinglitangli) cég, 42 Boeing 737-800-as, és 4 Airbus A320-200-as gépük van, flottaméret alapján Wizz air kategória. Igen komoly közel-keleti és török belföldi hálózatuk, amire csatlakozást is kínálnak. A drágább jegyárkategáriákban étel és business class váróhasználatot is adnak a jegyhez. A Pegasus-t birtokló tulajdonosok az Air Berlinben is tulajdonosok, s nagyjából ugyanazt a koncepciót valósítják meg Isztambul központtal, mint az AirBerlin Berlinben, annyi különbséggel, hogy nincs szélestörzsű repülőgépük, így hosszú távú járataik sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr638333240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása