Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Thai Smile - végre élnek a Star Alliance szolgáltatások

2019. június 02. - frequentflyer

p_20180616_182601_1.jpgThaiföldi utakban érdekelt Star Alliance törzsutasoknak lehet jó hír, hogy a Thai Airways regionális cége, a Thai Smile elindult a Star Alliance csatlakozás útján és connect partner státuszban működnek náluk a légiszövetség szolgáltatásai. Elsősorban a prémium törzsutasok élvezhetik az arany- vagy platina kártyájuk biztosította előnyöket, mint a Thai business várók használata, a kiemelt checkin, az elsőbbségi beszállás és a megnövelt feladott poggyászkeret, valamint a csatlakozó járatokra való problémamentes online checkin, bár ez utóbbi már tagság nélkül is alap elvárás lenne 2019-ben.

img_2276.jpgA hírt ma hajnalban jelentett be Szöulban, ahol a légitársaságok nemzetközi szervezete, a IATA tartja az idei éves közgyűlését. Jeffrey Goh arról is beszélt, hogy a Smile csatlakozása 11 célállomással bővíti Tájföldön a Star Alliance nemzetközi hálózatát, amely immár több, mint 1300 repülőtérből áll a világ 194 országában. 

Egyébként Tájföldre utazóknak ez azért fontos hír, mert rengeteg Star Alliance törzsutas vesz mondjuk csak azért Thai Arways jegyet, hogy az utazása során használhassa a várókat, valamint a neki járó egyéb prémium szolgáltatásokat. Igenám, de amikor valaki Thai Airways jegyet vesz Tájföldön belül, és a járatát történetesen a Thai Smile üzemelteti, mindeddig nem voltak érvényesek ezek a kártyák. A Thai a világ legtermészetesebb módján természetesen eladta a belső jegyet az utasnak, egyetlen szóval sem figyelmeztetve arra, hogy bár a Thai adja el a jegyet, a járatot a leánycége üzemelteti, amely nem része a Star Alliance-hálózatnak. Ez évekkel ezelőtt nekem is csak akkor esett le, amikor a Turkish aranykártyámmal be akartam púposkodni a váróba, amikor valahová délre repültem Bangkokból. És csak azért vettem Thai jegyet Air Asia helyett, hogy zuhanyozhassak egyet a váróban. Hát, nem illatosan repültem.

Az Egek Ura Blog a LOT Lengyel Légitársaság jóvoltából tudósít a IATA AGM-ről. Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr1614874214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása