Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Miles&More törzsutasok - Még könnyebb a foglalás

Fontos lemaradást hozott be a törzsutasprogram

2017. december 03. - frequentflyer

ke_pernyo_foto_2017-12-03_17_28_36.png

Hat Star Alliance tag légitársasággal bővült azoknak a légitársaságoknak a köre, amelyekre online is elintézhetik bónuszjegyeik foglalását (vagyis, amikor a jegyért nem pénzzel, hanem az összegyűjtött mérföldjeiddel fizetsz) a Miles&More törzsutasok. Ezek: Air New Zealand, Avianca, Egyptair, SAS, South African Airways és TAP Air Portugal. Fentebb látható azoknak a légitársaságoknak a felsorolása, amelyekre az online bónuszjegy-foglalás már pár hónapja elérhető volt eddig is.

Ez nekünk magyaroknak azért fontos, mert a Miles&More sok régióban elérhető légitársaságnak a törzsutasprogramja, így az Austrian, a Lufthansa, a lengyel LOT, a Brussels Airlines és még sorolhatnám. Másrészt azért, mert így mondjuk a TAP közvetlen járatára is lehet venni online bónuszjegyet, ami rövidebb menetidővel és alacsonyabb reptéri illetékkel jár együtt. 

A közelmúltig a Miles&More oldalán csak az Austrian, a Swiss, a Lufthansa és a Brussels és a LOT járataira lehetett online bónuszjegyet foglalni. Vagyis, ha valaki el akart menni Budapestről Lisszabonba bónuszjeggyel, csak átszállós jegyet választhatott az online felületen. Mostantól ezen a felületen egy sor másik légitársaság bónuszjegyeire is lehet foglalni. 

Az online foglalás a törzsutas-programoknál azért fontos, mert ez a legegyszerűbb módja az utazástervezésnek. Arra a légitársaságra, amire nem tudsz online bónuszjegyet foglalni, biztos, hogy nem is fogsz jegyet venni, hiszen a legtöbben nem telefonálnak külföldi ügyfélszolgálatokra. Vagy, ha telefonálnak is, megmondják neki, melyik napra van hely, melyik légitársaságra, aztán hozzátervezi az útját, aztán megint telefonál, hogy na, akkor váltsuk ki a jegyet és akkor közlik vele, hogy sajnos már nincs arra a napra és arra a járatra elérhető bónuszjegy. És akkor az egész kezdődik elölről. Egy ilyen telefonálás várakozással együtt alsóhangon fél óra alkalmanként.

Ezzel szemben, ha az online rendszerben bent vannak az elérhető jegyek, megnézed, melyik nap van hely, hozzátervezed az utazást aztán önállóan lefoglalod a jegyet, a rendszer levonja a mérföldjeidből, és kifizeted az illetéket. 

Az az igazság, hogy eléggé zabos voltam a Miles&More-ra az utóbbi években amiatt, hogy nem láttam a törzsutasrendszerben az olyan légitársaságok elérhető helyeit, mint a United, a Singapore Airlines, vagy épp a Thai és az Air New Zealand. Sokat repülő ügyfeleim ugyanis pont ezeknek a cégeknek a járataira szerettek volna foglalni, és rengeteget kellett emiatt telefonálnom az ügyfélszolgálatukra. Ahol pedig elég időigényes volt a tájékozódás. Emiatt sok törzsutas ügyfelem, Senatorok, HON Circle törzsutasok mondták azt mindig a beszélgetés elején, vagy végén, hogy semmire sem jó, hogy a sok millió forintos éves repjegyköltésük után gyűjtik a mérföldeket. Igazuk is volt, meg nem is. Majd mindegyiknek találtam végül jegyet, de minden esetben annyi idő- és energiabefektetés árán, amit ők biztos nem raktak volna bele, és még nálam is nagyon határeset volt. 

És igaz az is, hogy az Air France/KLM Flying Blue, vagy éppen a Biritsh Airways Executive Club évek óta biztosítja a lehetőséget a légiszövetségükbe tartozó légitársaságok járataira az online keresést és foglalást.2017 végére a Miles&More törzsutasok is tudnak majd foglalni az összes Star Alliance-tag légitársaságra.

milesandmore.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr5313415601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása