Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Budapest, a világváros: napi 6(!!!) Budapest - Frankfurt

2017. november 14. - frequentflyer

ke_pernyo_foto_2017-11-14_8_10_34.pngJövő nyártól, pontosabban a nyári menetrend kezdetétől naponta hat járatpár közlekedik Frankfurt és Budapest között. Mint egy világváros esetében. Na jó, majdnem. Csak kíváncsiságból összeszámoltam, hány járat közlekedik naponta Frankfurtból Londonba, Bécsbe és Prágába. Egy városról és az ország gazdaságáról, valamint a két ország gazdasági kapcsolatainak minőségéről is sokat mond ugyanis az, hogy hány közvetlen járat üzemel Európa egyik legfontosabb gyűjtő-elosztó repülőterére, ahonnan komoly interkontinentális forgalmat bonyolítanak. 

Nos, a Lufthansa és Frankfurt esetében ez a következőképp néz ki a jövő évi nyári menetrendben:

London Heathrow: napi 10 járat

Bécs: napi 6 Lufthansa és további hat Austrian, tehát összesen 12

Prága: napi 5 járat

Eddig nyáron öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett a két város között. Arról már jó pár hete írtam, hogy idén télen (2017. november 27-étől) elindul egy ötödik Frankfurti járat, most pedig tehát itt a hatodik. Az új járat 17:00-kor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez sok  Frankfurtba érkező interkontinentális és európai járat utasai számára kínál ideális csatlakozást a magyar főváros irányába, többek közt a Bogota, Ibiza, Málta, Valencia, Edinburgh, Lyon, Porto, Sevilla és Lisszabon felől érkező utasok érhetnek gyorsan és kényelmesen Budapestre.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha bárhová utazol a Lufthansa hálózatán, konkrétan nem lesz négy óránál hosszabb csatlakozási idő. Hiszen a késő délutáni és késő esti járat között van négy óra, ez a leghosszabb idő két budapesti járat között. A két délutáni között ötven perc van, tehát sokkal rövidebb csatlakozások lesznek Budapest felé, ha pedig a gép lekési a csatlakozó járatot, nem kell sok órát rostokolni a reptéren a következő gépig. Wunderschön!!!! Ráadásul a menetrenddel pofonegyszerű kalkulálni, hiszen mindegyik járat naponta közlekedik. 

Frankfurt felé egyébként 19:15-kor indul az újonnan beállított gép, így rövidul az utazás és a várakozási idő  Buenos Aires, Rio de Janeiro, São Paulo, Szingapúr, Bangkok, Johannesburg, Sanghaj és az etiópiai Addis Ababa felé. 
Így a Lufthansa Csoport ezzel heti 176-ra növeli a Budapest, Debrecen, Sármellék, illetve Ausztria, Németország, Svájc és Belgium között közlekedő járatai számát. Mivel a légitársaság egyre nagyobb kapacitású gépekkel repül, ezért közel negyven százalékkal nő a Budapestről szállítható utasok száma. lufthansa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr6913269231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása