Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Felfüggesztette törzsutasprogramját az Air Berlin

2017. augusztus 28. - frequentflyer

airberlin_topbonus.jpgÚjabb olyan dolog történt, amely előrevetíti, mi lesz az AirBerlin történet vége.

Most olyat léptek, amit egyetlen, tervekkel még bíró légitársaság nem tesz: felfüggesztették a törzsutasprogramjukat, amely ugye a leghűségesebb, javarészt üzleti okból repülő ügyfeleiket tömöríti.

Magyarországon elég sok AirBerlin TopBonus-tag van, már csak azért is, mert annak idején a MAlév csődjét követően megfeleltették az ezüst- arany - és platina kártyákat. 

A döntés persze érthető, hiszen a légitársaság csődben van, a törzsutasprogram pedig - több más légitársaság hasonló programjához hasonlóan - ki van szervezve egy a légicégen kívül álló vállalkozásba. Vagyis, minden pontgyűjtés és pontfelhasználás pénzforgalmat generál a törzsutasprogramot üzemeltető cég és a légitársaság között. Igen ám, de ugye a csődvédelem alatt csak a működéshez feltétlenül szükséges számlákat lehet kifizetni, s a törzsutas-tranzakciók nem számítanak ebbe a körbe. 

Ha Topbonus-tag vagy: 

- A továbbiakban nem gyűjthetők pontok az AirBerlin és más OneWorld légitársaságok járatain. 

- A meglévő pontjaidat már nem használhatod fel

- Ha ezüst, arany, vagy platina kártyás ügyfél vagy, az AirBerlin és a OneWorld hálózatában igénybe veheted az ezzel járó kedvezményeket (priority boarding, fast track, stb.) Mivel a lounge-használat pénzes elszámolásban működik, ez nagy kérdés, de nem olvastam a neten, hogy ne engedték volna be a OneWorld várókba az AirBerlin törzsutasokat. 

Mit tehetsz?

Megpróbálhatod megfeleltetni a kártyádat más légitársaságoknál: más OneWorld társaságoknál, vagy akár a Lufthansánál, netán az AirFrance/KLM-nél. Nyilván annál a társaságnál érdemes, amivel sokat fog repülni, ha már nem lesz AirBerlin. Ez jelen esetben jó eséllyel a Lufthansa lesz, de Te tudod. A jelenlegi arany-vagy platinakártyád másolatát beküldöd az adott törzsutasprogram központjába egy kísérőlevéllel, miszerint ennyit és ennyit repültél eddig az AirBerlinnel, de változtatni vagy kénytelen az utazási szokásaidon. Akár az elmúlt időszak aktivitását is kinyomtathatod és beküldheted nekik. Ez még nem garancia arra, hogy adnak egy arany- vagy ezüst kártyát, de megpróbálni érdemes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9512784748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása