Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Happy Fifty, Lufthansa!

Ma ötven éve, hogy Magyarországra repül a Lufthansa!

2017. augusztus 26. - frequentflyer

Azért ez komoly, még a légiközlekedés nemzetközi mércéi szerint is. Ma ötven éve, hogy a Lufthansa elkezdett menetrend szerint repülni a szocialista Magyarország és Nyugat-Németország között. lh_fhegy.jpg

1967. augusztus 26-án landolt a Lufthansa LH194/195 számú, Frankfurtból érkező közvetlen járata Budapesten. A „Kiel” névre keresztelt Boeing 727-30-as München érintésével érkezett a magyar fővárosba, majd innen repült tovább Belgrádba. Alig egy évvel később már egy második járatot is indított Budapestre a német légitársaság, amely a Düsseldorf – München – Budapest – Belgrád útvonalon közlekedett.

Két évvel később márirodát nyitott a légitársaság Budapesten, az akkori Felszabadulás tér 1. szám alatt. 1971-től a budapesti járatok Belgrád érintése nélkül közlekedtek a német városok és Budapest között. A 80-as évek végén Stuttgart, majd Berlin, később pedig Hamburg és Köln is felkerült a Budapestről közvetlen Lufthansa járattal elérhető városok listájára. A légitársaság 1990-ben átköltözött a ferihegyi 2-es terminálra.

 A Lufthansa nevéhez számos komoly hazai esemény és érdem fűződik. Itt járt például anno a Boeing 747 Jumbo, azt követően, 2011-ben pedig az Airbus A380 szuperjumbó óriásgépet is elhozták a magyar közönségnek. Erről annak idején készítettünk is egy videót, még az egykor volt Népszabadság munkatársaként. 

Informatikai fejlesztésekkel foglalkozó vállalatuk több száz embernek ad munkát, nemkülönben a Lufthansa Technik, amely ferihegyi bázisán számos légitársaság nagyjavításait és napi karbantartási teendőit végzi el a legmagasabb technológiai színvonalon. Annyi melójuk van, hogy még egy felfújható hangárt is oda kellett tenniük a műszaki előtérre.

Ebből az alkalomból kedveskedek nektek egy hivatalos Lufthansa promókóddal, amelyet innen tölthettek le. Ha október 20-ig foglaltok és február elsejéig befejezitek az utazást, minden Magyarországról, tehát Budapestről vagy Debrecenből induló járatra 10.000 forint kedvezményt kaptok. Ha pedig tetszett ez a post, lájkold az Egek Ura Blog facebook-oldalát itt!. Köszi. 

A Lufthansa Boeing 747-es repülőgépének első látogatása Ferihegyen. (Fotó: Lufthansa)az_elso_boeing_747_budapesten_1995_06_05.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr1412780202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása