Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Minneapolis és Kuala Lumpur: egy átszállással az Air France-szal

2012. november 05. - frequentflyer

Minneapolis/St.Paul és Kuala Lumpur: ez a két repülőtér 2013 nyarától kerül föl az Air France járattérképére, mindkettő hiánypótló célállomás. amelyet ezentúl egyetlen párizsi átszállással elérhetnek a magyar utazók. 2013 telén például nagyon érdemes Kuala Lumpurral tervezni!

Minneapolis/St.Paul és Kuala Lumpur: ez a két repülőtér 2013 nyarától kerül föl az Air France járattérképére, mindkettő hiánypótló célállomás. amelyet ezentúl egyetlen párizsi átszállással elérhetnek a magyar utazók. 2013 telén például nagyon érdemes Kuala Lumpurral tervezni!

2013 Május 21.-én száll fel először az Air France által üzemeltetett Airbus A340-es Minneapolisba, Minnesota állam központjába. 30 business, 21 premium economy és 221 economy ülést kínálnak a járaton. Ennek azért van jelentősége, mert eddig európai légitársaság nem repült Minneapolis / St. Paul reptérre, egy átszállással csak és kizárólag Amszterdamon keresztül lehetett eljutni oda, de a hosszú járatot már a Delta teljesítette. Amely ugyebár stratégiai szövetségben működik az Air France / KLM csoporttal, a transzatlanti szövetség részeként.

Ennél is érdekesebb szerény véleményem szerint a Kuala Lumpur-i járat. Amely már április 22-től indul, igaz, csak hetente háromszor. A Boeing 777-200-ason lesz négy első osztály, 49 business, 24 premium economy és 170 economy. (Ebből is látszik, hogy ázsia felé sokkal nagyobb az igény a prémium osztályokra, amelyen jóval többet keresnek a légitársaságok, így nagyobb kapacitásokat is dobnak be a piacra, mint a transzatlanti vonalon.) A járatokra már november 9-től lehet foglalni.

Miért érdekes Kuala Lumpur? Oda például eddig is volt egy átszállásos útvonal, hogy mást ne említsek, a KLM is repül Malájzia fővárosába jó ideje, nemkülönben az ötcsillagos Qatar Airways, vagy épp a szintén elég jó minőségű fedélzeti ellátást nyújtó Turkish Airlines. Ennek ellenére elég kicsi a kapacitás és a verseny az Európa - Kuala Lumpur útvonalon, kivált, ha csak azokra a légitársaságokra szűkítjük a figyelmünket, amelyek Budapestről kínálnak valamilyen csatlakozást. Így lehetséges, hogy KUL felé a jegyek elég drágák, miközben Szingapúr vagy épp Bangkok felé olcsóbbak.

S miért jobb KUL-ba repülni? Azért, mert ott van a legnagyobb ázsiai fapados, az Air Asia központja. Igaz, egy jelentősebb út átvergődni a Kuala Lumpur-i reptér LCCT-re (Low Cost Carrier Terminál), mert bár egy a reptér, de a két terminál a futó két különböző oldalán fekszik, ezért jelentős távolságot kell megtenni közúton, ami nem kevés időt vesz igénybe.

De ha kalkulálunk ezzel, akkor remekül megszervezhetjük ázsiai utázsunkat úgy, hogy Kuala Lumpurból Air Asia-val repülünk tovább például Kota Kinabalu-ra, vagy épp Angkor-ba, ahová egyébként elég kevés helyi légitársaság repül, akik mégis, azok méregdrágán, jószerivel az Air Asia napi járata az, amelyik nem vagyonokért kínálja a repülőutat. Bangkokból például a Bangkok Airways élvez monopol pozíciót Angkor felé, az Air Asia árának csaknem duplájáért. Kambodzsába egyébként repül az Air France is, de Phnom Phen-be, ami földi úton csaknem egy nap Angkortól, másrészt, kevés olyan utas van, aki csak és kizárólag Kambodzsáért utazik Délkelet-Ázsiába. Aki viszont Kuala Lumpurt használja bázisnak, az megteheti, hogy előbb megnézi az Angkor templomokat, majd átröppen a tengerpartra, valamelyikre. Abból ugyanis arrafelé nincs hiány.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr968333034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása