Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Megnyitott az ex-Malév váró, 270 négyzetméteren

2021. november 08. - frequentflyer

Ismét egy business váró nyitásáról adok hírt, de ezúttal egyértelműen Budapesttel kapcsolatos a hír, megnyílt ugyanis a felújított ex-Malév, hivatalos nevén SkyCourt váró. Hosszas és azt kell mondjam, siralmas vegetálás után történik a megújulás, remélhetőleg az új üzemeltető méltó színvonalon fogja üzemeltetni - a képek alapján ebben reménykedhetünk. 

pana3744.jpg

Persze minden akkor dől el, amikor belépsz egy váróba: a recepción a hostessek kedvessége és segítőkészsége, az első pillanatokban tapasztalt tisztaság, az egyértelmű információk és az ételek-italok minősége - ezektől lesz jó egy váró. Nagyon nem mindegy, hogy rend van-e az italpultban, hogy makulátlan tisztaság van-e az ételek környékén, hogy észreveszi-e valaki, hogy ki kell cserélni a tálcát, amin már csak három szelet sajt száradozik. 

Gyakori utazóknak ez mind triviális. De sajnos messze nem volt az az elmúlt években, amíg a várót a Malév GH üzemeltette, a paprikás szalámi szobahőmérsékleten való tárolása órákon át - a tálca szélén piros zsírcseppek, a mindössze pár csepp borral a hűtőpultban árválkodó borosüveg, sok szörnyűség volt ott, amely miatt különösen örömtelinek érzem, hogy új üzemeltetővel kezdi meg a covid utáni érát ez a váró, amelyik elég nagy, elég jó helyen van, szóval minden feltétel adott ahhoz, hogy egy jó váróként könyveljük el. 

pana4057.jpg

Az Airport Service által felújított Skycourt Lounge mindennap 4.30 és 21.00 óra között várja az utasokat, a létesítményt azon légitársaságok utasai vehetik igénybe, amelyeket az Airport Service szolgál ki: Air France-KLM, Egyptair, Emirates, Ural Airlines, Tarom valamint Air China és China Eastern, ha újra indulnak ezek a menetrend szerinti összeköttetések. Esetükben a business és az elite törzsutasok használhatják a várót. 

A Priority Pass előfizetők, vagy a Priority Pass lounge-használatot is tartalmazó hitelkártyák birtokosai, illetve az  OTP Private Bank meghatározott kártyáival rendelkező utasok is térítésmentesen vehetik igénybe.

Az üzemeltető ígérete szerint a reggeli kínálatban édes és sós aprósütemények, péksütemények, helyben sütött panini, hidegtálak, müzlik, joghurtok, saláták, valamint snack és desszert várja a vendégeket. Mivel a váróban melegkonyha is van és erre személyzetet is keres a cég, egyszerűbb meleg ételekre is számíthatunk napközben. 

Magyar és külföldi napilapok, wifi, illetve mobiltöltő - ezek a kötelező tartózákai minden várónak, ebből a wifi és az akadálymentes működés a fontos.pana4162.jpgpana3738.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr516749208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása