Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Emberségből jeles: a JetBlue crew oxigénmaszkkal mentette meg Darcy életét

Figyelj oda, ha négylábúval utazol!

2018. július 10. - frequentflyer

Elfogult, érzelmekkel teli poszt következik, mert kutyás vagyok, a legrosszabb fajtából. Rettentően felbőszít, ha rosszul bánnak a kis barátainkkal, és nagyon meghat, amikor rajtuk segítenek.

36630530_2110730212500688_4061643511177412608_n.jpg

Ő Darcy, akit a Jetblue utaskísérője mentett meg azzal, hogy eszébe jutott: a repülő oxigénpalackja jelentheti neki az életet. Nem biztos, hogy szabályosan járt el a crew, de ember volt a talpán. Jó lelkű ember. Az eset a JetBlue egyik járatán történt, két rátermett utaskísérő ezúttal egy négylábú utason segített. Maszkkal mentették meg egy kis francia bulldog életét. A sztorit elolvashatod eredetiben a face-n, ha nem olvastad volna valamelyik bulvárlapban, leírom röviden. 

Egy házaspár floridából tartott haza, három kutyussal, mint ahogy azt teszik immár húsz éve, amikor szezon végén átköltöznek Massachusetts-béli másik otthonukba. Nem flancolásból utaznak a kutyusokkal, vagy mert jobb dolgunk sincs, hanem mert, mint azt sok amerikai teszi, évente kétszer cuccolnak a téli lakból a nyári lakba és fordítva. Eddig nem volt bajuk az ebtársulattal, de a minap a repülőn a férj észrevette, hogy Darcy, a három éves francia bulldog kislány nagyon tolja ki a konténerből magát, zihál, meleg a teste - szóval látták rajta, hogy nincs jól. 

Darcy nemhogy kutyául érezte magát, az nem is kifejezés, hamar kiderült, hogy nagy a baj. A gazdái kivették a hordozóból, de mivel semmivel nem lett jobb, már-már ők is pánikba estek. Látták, hogy kékül a kutyus, a nyálkahártyáin tisztán látszott, hogy oxigénhiányos állapotba került. És itt jött az utaskísérők embersége. 

Először még udvariasan figyelmeztették a párt, hogy a légitársaság szabályai szerint a kutyusnak a hordozóban a helye. De amikor kiderült, hogy Darcy cudarul van, előbb jeget hoztak neki, hogy megpróbálják lehűteni a testét, majd jött a másik crew, egy oxygénpalackkal és a maszkkal, annyit mondott, hogy: "Azt hiszem, ez segíteni fog". A gazdi a pánikba esett, levegőért és életéért küzdő kutyus orrára tette a maszkot, kinyitották az oxigént és néhány pillanat múlva az eb elkezdett reagálni a külvilágra. Pár perccel később pedig már a maszkot sem igényelte. Ahogy levegője lett, már megnyugtatta a gazdája érintése. Emlékezetes nap volt ez mindannyiuknak. Szegény francia bulldog amúgy sokszor a földön sem tud jól lélegezni a rövid orra miatt, hát még amikor ideges, meg amúgy is kevesebb az oxygén a levegőben a túlnyomás miatt.36747081_2110730252500684_5487136959082004480_n.jpg

Renaud Spencer és Diane Asher utaskísérők jelesre vizsgáztak emberségből. Darcy gazdái azt írták a légitársaságnak, hogy eddig is szerették a JetBlue-t a fedélzeti tévé, a jó lábhely és a korrekt fedélzeti színvonal miatt, ami megkönnyíti az utazásukat, de ahogy mondták, most eggyel több okuk van arra, hogy köszönetet mondjanak. A JetBlue pedig azt üzente a világnak, hogy 

minden utasunk élete és biztonsága kiemelten fontos számunkra. Függetlenül attól, hogy kettő vagy négy lába van

Hiper jó fej társaság. Tudom, hogy sok amerikai pont ennyire viszolyog a sztoritól, hogy kutyán használtak egy ember maszkot, és azt is tudom, hogy ez a maszk nem filléres dolog. DE olyan jó, hogy egyik sem volt szempont akkor, amikor cselekedni kellett!  

Hozzá kell azonban tenni, hogy annak aki kutyussal utazik a fedélzeten, roppant felkészültnek kell lenni. Ők a négy lábukkal és a kutya lelkükkel sosem fogják tudni, mi az a repülés. Sok hiperokos van köztük, aki megtanulja, hogy nem kell félnie, hozzászokik, rutin számára a repülés. De a gazdának nem lehet rutin! Mert nem tudod, hogy a kutyádnak mikor van rossz napja, vagy egy apró betegsége, amikor nem érzi komfortosan magát és a repülés már kibillenti az egyensúlyából. Ha rendszeresen repülsz a blökivel, konzultálj az állatorvossal és legyetek közösen felkészültek a repülőútra, kutya-egészségügyi értelemben is.

Ha tetszett ez az írás, kövess a Facebookon itt. Csak egy like és egy követés, és máris nem maradsz le a többi jó repülős sztoriról sem!

36807369_2110730259167350_9087014723651633152_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr5914105109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása