Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Szurkolói járatok a Rigába és Feröerre - de mennyit ér egy selejtező?

2016. augusztus 05. - frequentflyer

MND_8048Jó hír a szurkolóknak, hogy újabb szurkolói járatokat indít a Wizz Air, ezúttal a válogatott világbajnoki selejtezőire. Jó hír a Wizz Air-nek, hogy a válogatottat is ők fuvarozzák a mérkőzések helyszíneire és haza.

Szeptember 6.-án Feröerre, Október 10.-én Rigába és rögtön éjfél után vissza.  61980-tól élnek az oda-vissza viteldíjak. De azért trükk is van.

Riga felé például rögtön ki kell fizetni 6500 forint reptéri utasfelvételi díjat is,

nem lehet úgy foglalni, hogy ezt ne számolja hozzá a rendszer. (Legalábbis nekem nem sikerül.) Hogy erre miért van szükség, azt megkérdezem a légitársaságtól.

Érdekes persze az árazás is. Mennyit ér egy selejtező? Az EB-re százezertől indultak az árak, de az átlagos jegyár bőven kétszázezer körül volt inkbb, volt, aki 280-ért repült Marseille-be. Most egye 62 ezertől indul az ár, nyilván lesz még több is, bár most, amikor pénteken reggel megnéztem, még ez az ár volt érvényben. Nem kis különbség, különösen annak fényében, hogy tudjuk: Feröerre négy óránál hosszabb az út, Riga az nagyjában Pariban van a francia városokkal. Tekintve, hogy hányaveti számításaim szerint (reptéri díjak változó voltával nem számolva) a feröeri járat önköltsége oda-vissza 35-40 ezer forint körül lehet, ami ezen felül van, az már nyereség. Az EB-járatokon inkább ennek a fele volt az önköltség, ott tehát nagy volt a profit.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr511797437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása