Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

SFO, MIA: repülj A380-assal!

2011. április 09. - frequentflyer

Bejött a szuperjumbó a Lufthansának, egyre több desztinációt üzemeltetnek a nagvassal. Június tizedikétől a Frankfurt - Miami útvonalon cserélik le a Boeing 747-400 típust, Airbus A380-ra, május 10.-től pedig San Francisco repülőterén is naponta landolnak a német gigász nagygépei. Mindkét reptéren a Lufthansa az első társaság, amely menetrendszerinti járatot üözemeltet A380-assal.

Ezzel mintegy húsz százalékkal nő az ülőhelykínálat az adott útvonalakon, illetőleg, nem mellékes hogy az egy utasra jutó költség és károsanyag-kibocsátás is csökken. Nem mellékesen, e üzleti utazók körében is népszerű útvonalakon a legújabb business kabint tudják ajánlani.

Egyelőre nincs hír arról, mi történik az e vonalakról kivett jumbókkal. Első körben a kissé retro jumbo-k belső felújítását végzik el - erről számolt be a légitársaság a berlini turisztikai szakvásáron. S az is érdekes, mely útvonalakon állítják be a 747-800 modellt, amelynek az első üzemeltetője lesz a német légitársaság.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr68332726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása