Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Az American - BA együttműködés háttere

2011. február 07. - frequentflyer

Amerika második legnagyobb légitársasága egy nemzetközi stratégiai szövetség eredményeként indíthat közvetlen járatot a Kennedy repülőtérről a magyar fővárosba.

Amerika második legnagyobb légitársasága egy nemzetközi stratégiai szövetség eredményeként indíthat közvetlen járatot a Kennedy repülőtérről a magyar fővárosba.

E szövetség az American Airlines, valamint az egyesült British Airways–Iberia duó között jött létre, a transzatlanti légi útvonalakra. Ez összesen napi 91 járatot jelent a oneworld színeiben, és erős versenytársat jelent ezeken az  útvonalakon a másik két nagy légitársasági szövetségnek, az Air France-KLM, Delta trió vezette Sky Teamnek  és a Lufthansa, valamint a United nevével fémjelzett Star Alliance-nek.

E megállapodás keretében indulhat az American JFK-BUD-JFK járat, de a Chicago-Helsinki útvonal is megnyílik. Lesz London Heathrow-San Diego (British Airways) és Madrid-Los Angeles (Iberia). Kár, hogy utóbbit nem éri el a Pestről induló Malév gép Madridban, ezért nem pálya.

Az új járatokon túl előny az is, hogy az AA és a BA ezentúl a kedvezményes turista jegyek után is a mérföldek száz százalékát írja jóvá, s immár nem konkurenciának, hanem partnernek tekintik egymást a transzatlanti vonalon, így egy AA flight után kap pontot egy BA törzsutas. Egészen a közelmúltig ez nem így volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr648332664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása