Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Mibe kerülnek a téli vakációk?

2010. november 07. - frequentflyer

Így november elején már igazán aktuális cselekvőre fogni tevékenységét annak, aki téli vakációt tervez a délkelet-ázsiai régióban. Ha valahol, hát ezen a fronton igencsak nagy a verseny a légitársaságok között, így a mostani állapotok alapján megpróbálom felvázolni a lehetőségeket.

Kommentben, vagy a Facebookon Írd meg, Te mikor, milyen jegyet vettél, ha nem sajnálod a tippet! S ha már a Facebookon jársz, lájkold be az Egek Ura Blogot, légyszi!

BKK

A legtöbben alighanem Bangkokba repülnek, hiszen a thai főváros jó csatlakozást kínál úgy egyébként is a térségbe. Van, aki rövid megálló után továbbrepül Phuketra (HKT) vagy Samuira(USM), mások innen barangolják be a térséget.

Amit tudunk, hogy a charterek mindig kínálnak egy fix, 170-200 ezer forint közötti lehetőséget, akár az utolsó pillanatban is, ha szerencsénk van. Nem rossz ajánlat, de szerintem ember életében csak egyszer repüli végig ezt az utat 737-essel, még akkor is, ha Dubaiban, vagy valahol egy fél órára ki tudja nyújtani a lábát. (Magam már az 5-6 órás utakon előnyben részesítem azt a légitársaságot, amelyik szélestörzsűvel repül, feltéve, hogy nem, vagy csak kicsit drágább.)

Ezzel bizony nagyon versenyképes az Egyptair, amelyik ma 172-ért adja a legolcsóbb jegyét, kairói átszállással és a hosszú távon 777-essel. Minthogy StarAlliance tag, Lufthansa/Swiss/Austrian pontok is gyűjthetők az úttal, természetesen minden egyéb SA légitársaság programja mellett, s a sokat utazók pontokból is kikérhetik a jegyet.

Odafelé nagyon kényelmes járat, itthonról kora délután indul, 2.45 az átszállás, majd másnap délben érkezik Bangkokba. Visszafelé kicsit zora a menetrend, minthogy éjfél után indul vissza, délután háromkor érkezik pestre, s ebből máris kiszámolható, hogy 6-7 órát Kairóban kell dekkolni. Nota bene, ez már alkalmas egy gyors városon végigszaladásra is, feltéve, ha nem vagyunk használhatatlanul fáradtak. (Azok lesztek... J )

Pesti indulással itt ugranak az árak, a következő kategória a Finnair, KLM, AirFrance, Turkish, Lufthansa 205-220 között. Úgy látszik a pesti járatot indító és igen színvonalas Qatar olcsó jegyei is elfogytak Bangkok felé.

A Qatar belső tere

Ellenben Bécsből (VIE) még mindig van repülhetünk 180-ért a Qatarral, s bizony megéri mérlegelni ezt a megoldást, az Orangeways busz 5000-ért biztosítja a rt. transzfert Schwechatra. Viszont a foglalásnál oda kell figyelni, mert a legolcsóbb árakat sokszor csak oda-vissza 9 órás átszállással adja ki a rendszer, ami ugye növelheti a költségeket: a Doha reptéren 10-20 ezer forintért lehet kivenni egy szobát, már amennyiben az ember nem akar az egyébként igen kényelmes terminálban „csövezni”, s dög fáradtan megérkezni a vakációjára.

 

Phuket (HKT)

Aki esetleg Phuketre tart, az üsse be rögtön a keresőbe azt, ugyanis oda találtam 180-ért is árat, köszönhetően annak, hogy a Qatar Dohából repül Phuketre. Ráadásul, a gép megáll Kuala Lumpurban (KUL), ami további lehetőségeket nyit meg.

Ebéd a Qatar turista osztályán

KUL, SIN, CGK

Délkelet-ázsiába tartóknak jó választás lehet Kuala Lumpur, Szingapú és  az egyenlítőhöz közelebb eső Jakarta is, mint bázis, e repterekről ugyanis  Ázsia fapados cégei fillérekért visznek a szélrózsa irányába. Tavaly ezek nagyon olcsó jegyek voltak, most Bécsből és Pestről is 200 ezer fölötti árakért elérhetők, de odafigyelünk a promókra, mert bizonyosan lesznek és akkor kell majd akcióba lendülni.

HKG

Air Asia

Hasonó a hely zet Hong Ko nggal is, tavaly télen már 140-ért adtak retórjegyet, amihez ha az ember megvesz 40-ért egy Air Asia oda-visszát, akkor is a versenyképes szinten marad. Most 180 fölött vannak a jegyek, lehet, hogy ezen az útvonalon már érződik a gazdasági fellendülés időszaka. (Minthogy Hongkongot ugyebár pénzügyi központként szokás emlegetni.) Promók persze itt sem lehetetlenek, de vélhetően decemberre időzítik őket, amikor már látják, hogyan alakulnak a január-februári számok.

Kombináció!!!!!

Régi tapasztalatom, hogy egy adott régióban érdemes kombinálni az oda célt és a vissza kiinduló-állomást, mert a légitársaságok egészen furán képesek beárazni a jegyeket. Egy haverom így van most 160 ezre jeggyel Brazíliában, nem kellett mást tennie, mint hogy Bécsből indul és Pestre érkezik.

Jelen esetben Bangkokba érkezni és Hongkonból visszaindulni a trükk, ezt az útvonalat az Aeroflot (SkyTeam tag) 165 ezerért adja. Számoljunk hozzá egy húszezres fapados one-way jegyet, így is 180, ráadásul egy-két éjszakát eltölthetünk Hongkongban is, elég érdekes hely, van látnivaló bőven.

Az Aeroflot december 29-től heti három alkalommal repül Moszkvából Phuketre is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr658332514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása