Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Belestünk a SkyCourtba!

2010. november 06. - frequentflyer

Beleshettem a Ferihegyen épülő új terminálépületbe, s mutatok nektek néhány képet is!

Ugyebár, az a SkyCourt, azaz Égi Udvar nevet viselő, elég sok pénzből épülő komplexum az, amiről két éve csak annyit lehet tudni, hogy igen komoly felfordulásokat okoz a repülőtéren. Nem lehet kocsival behajtani az érkezési szintre, sokkal több gép indul buszos állóhelyről, mert az építkezés miatt kiesett pár utashíd, s még sorolhatnánk! Az épület így nézett ki pár hónapja, egy helikopterből készítettem a fotót.

Ilyen volt a levegőből

Helikopterből

Az alábbi képeken (Fotó: Pozsonyi Zita, a Blikk fotóriportere) azonban most már az is látszik, hogy mitől lesz klassz ez az új egység. Hatalmas belső teret biztosít, nagy üvegfalon lehet belőle kinézni a betonra, s rengeteg jó étterem és üzlet lesz benne. A képeken már látszik, hogy fog kinézni az egész.

Belső tér

A fotózáskori állapothoz képest már változott, hogy be vannak szerelve a mozgólépcsők is. Felhívnám a figyelmet a kép bal szélén látható fehér acél tartó-elemekre, ezeket a több tonnás darabokat egy magyar cég a KÉSZ készítette, s egyben szállították azokat Budapestre, majd hatalmas darukkal emelték be az építkezés során.

A területet hamarosan átadják a bérlők kivitelezőinek. A 2011. március 27.-i átadást követően jelentősen könnyebb lesz a Ferihegy forgalma, ugyanis a jelenlegi 4 2A és 5 2B utasbiztonsági sor helyett, itt egyben lesz 12 sor. Vagyis, az átvizsgálásra kevesebbet kell majd várni, az utasok Schengen és non-Schengen cél szerinti szétválasztása pedig az átvizsgálás után következik majd.

Az új épületben vadiúj üzleti lounge-okat alakítanak majd ki, többek között lesz Lufthansa Lounge is, így végre a Lufi ezüstkártyásait is beengedik őket Budapesten. (Most a Celebi által üzemeltetett Lounge-ba csak a Senatorok és a Hon Circle tagok mehetnek be, mert a váró kicsi.)

Ismereteim szerint KFC gyorsétterem és Leroy Cafe is lesz az új terminálban.

A betonról így néz ki most

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr138332510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása