Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Új prémium a nyugati parton: egyesül az Alaska és a Virgin America

2016. április 05. - frequentflyer

alaska_virgin264 repülőgépes flottát üzemeltető légikonszern jön létre az Egyesült Államok nyugati partján, miután egyesül az Alaska Airlines és a Virgin America. Előbbi négymilliárd dollárért vásárolta meg a Richard Branson érdekeltségében álló légitársaságot, amelyek főleg SFO és LAX centrummal volt komoly piaci szereplő. Jó árakat adtak, már a repülőtéren menő volt a környezet, amelyben fogadták az utasokat és a fedélzeten is komoly szolgáltatást nyújtottak, szemben az amerikai légitársaságok kissé avítt stílusával. Nem ósdi check-in pultok mögött ültek az emberek, hanem egy dizájnos asztal mögött, a checkin területén kellemes rockzene szólt, a fedélzeten az elsők között biztosítottak internetet és seat to seat kommunikációt a fedélzeti szórakoztatórendszer keretében. Tulajdonképpen a Virgin America felhúzta a légi közlekedés színvonalát a nyugati parton.VirginAmericaPlane1HIRES

Az Alaska Airlines sokkal nagyobb, Seattle és Portland központban erős, a csatlakozás révén pedig bővíti járatai számát a keleti-part legfontosabb városaiba, Washingtonba és JFK-re és a Bostonba.

alaskavirgin

Alapvetően két olyan légitársaságról van szó, amelyik nem tartozik egyik légi szövetséghez sem, de az Alaska aktívan codeshare-zik a Deltável, s ha ezt követően a Virgin járatokon is lesz majd Delta kód (messze nem biztos), azért az komoly versenyt fog generálni. Egyébként az Alaska is komoly szolgáltatást ad a fedélzeten, jó széktávolsággal, modern elektronikus szolgáltatásokkal – ma már az internet nem nagy kaland, szinte mindegyik USA-n belül repülő gépen van. A két cég úgy egyesül majd, hogy  mindkét társaság megtartja a saját arculatát, így üzemeltetnek naponta mintegy 1200 járatot seattle-i, San Francisco-i, Los Angeles-i, anchorage-i, alaszkai és portlandi bázisaikról. Szakmai szempontból érdekes, hogy egy engedély alá vonják a két márkát, ez nyilván költségcsökkentést is jelent.

alaska_cabin_kicsi

A Virgin America jelenleg 62 gépet üzemeltet az Airbus A320 típuscsaládból, míg az Alaska 152 Boeing 737-essel repül. Ezen túl a Horizon Air leányvállalata 52 Q400-assal repül a regionális útvonalakon. Az Alaska egyébként repül szép hosszú utakat is, például Seattle – Hawait vagy Anchorage Hawait, a közelmúltban egy ilyen járaton készült felvétel, amikor elrepültek a napfogyatkozás mellett. Alatt. Itt van róla egy kissé amerikás videó, de nagyon szép.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=YBoa81xEvNA[/embed]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr8211797341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása