Na, milyen az új Lufthansa-dizájn? Hová lett a sárga?

2018. február 08. 20:40 - frequentflyer

newlh.jpegIgen, ez egy Lufthansa-gép. Nem bombahír, hogy teljesen megújul a Lufthansa arculata, első körben a gépek festésével. Mivel a forma lényegében pár héttel ezelőtt kiszivárgott, a tegnap bemutatón már mindenki tudta, mit láthat majd a D-ABYA lajstromú jumbón, amely a légitársaság elsőként forgalomba helyezett 747-8i gépe. 

A belteret a Lufthansa nem kezdi el azonnal lecserélni az úr arculati elemekkel, csak akkor ha amúgy is arra szorul, például elöregszik, vagy megsérül.

A  280 gépes flotta hét év múlva lesz ismét egységes, immár az új köntösben.

Idén 40 gépet festenek át, amelyre a gépek tervezett karbantartása és újrafestése alkalmával kerül sor. Azt megpróbálom megtudni, mikor láthatunk majd szuperjumbót is új festésben. 

Kezdjük az alapokkal: az ikonikus, most száz éves daru 1965-óta díszíti a mai formájában a Lufthansa gépek függőleges vezérsíkját, a ma ismert arculatot pedig 1989-ben vezette be a német légitársaság. Vagyis

cirka harminc én után vezetnek be új arculatot

amely a darut illetően első látásra azért nem túl erős változás. Ilyen:

newlh3.jpg

 Sokan a Malév-dizájnelemekre emlékeztetnek az új forma kapcsán, de szerény véleményem szerint ez nem több, mint magyaros nosztalgia. A Malév-gépek hátsó részén a kék kétségkívül mutatott olyan jól, mint a németek vasain, s az egykori légitársaság festése tényleg időtálló volt dizájn-szempontból, minőségi tervezés eredményeképp, de a kék 45 fokos szögben végigfutó farokfestést azért ne kiáltsuk ki Malév-innovációnak. És már csak azért sem lehet Malév-koppintás, mert akkor a leghátsó rész nem lenne fehér. 

Visszatérve a Lufihoz: a dizájnerek összesen 6 féle kék színnel próbálkoztak, mire eljutottak a mostani verzióhoz, s több tucat betűtipust is teszteltek a szofisztikált Senator / HON Circle törzsutasokon és külső fókuszcsoportokon is.  800 arculattervből indultak ki, mire eljutottak a végső megoldáshoz. A neten is lehetett látni párat, de azok szerintem inkább a rajongók és a repülésmániások fantáziájából jöttek elő, mintsem a légitársaság által felkért tervezők keze alól. DE azért nézzünk párat. Két extrém ronda változatot mutatok. Szerencse, hogy nem ilyen lett.

00002391.jpg

maxresdefault.jpg

 

De mivel is jár egy ilyen arculatváltás? Irtó sok millió euró elégetésével. A következő két évben 160 millió fedélzeti tárgyon(takarók, burkolatok, asztalok, tisztasági csomagok)és földi berendezésen (check-in pult, beszállítókapu, lounge bútorok, információs táblák, poggyászmérők, stb.)  cserélik le a régi arculatot az újra.

- A világgal együtt a Lufthansa is megváltozott, sokkal modernebb és sikeresebb, mint korábban. A digitalizációval a Lufthansának is meg kell változnia, modernizálni kellett a megjelenést. Ezt mind jelképezi a daru, amely egyúttal  a tradíciót is jelképezi. Az arculat cseréje a Lufthansa korszerűbbé tételének egyik utolsó állomása - indokolta a változást Carsten Spohr vezérigazgató. Velős mondásnak épp nem nevezném, de a cég modernizálása kapcsán leragadnék kicsit. Sok minden változott ugyanis.

- A törzsutasprogram alapvetően megváltozik, ezután lerepült távolság helyett az elköltött pénz határozza meg, ki lesz Senator, HON CIRCLE és Frequent Traveller, és sajnos rossz hírem van: lényegesen többet kell költeni repülőjegyre ahhoz, hogy Senator maradj. Én biztos nem maradok, nincs rá hatmillióm évente. (Update: többen jelezték, hogy szerintük nem kell ennyi. Hamarosan újra elolvasom a megújult szabályzatot és újraszámolom a mérföldeket és írok erről külön.) 

- Nagyon durván megváltozik a repülés és a jegyértékesítés mögötti informatikai rendszer, lesz internet a fedlzeten majd minden gépen, szóval ez kifejezetten pozitív változás.

- Új lesz a business osztály, hosszabb és tágasabb ülésekkel rendezik be az új biz kabint, ami szintén nagyon jó, mert a mostani, nem is túlságosan régi Lufthansa biz éppenséggel nem tartozik a vezetők közé. Reméljük megújul a fedélzeti catering is, amely pár éve még trendi és érdekes volt, de mára elfáradt és lemaradt.

newlh2.jpg

A Boeing 747-esen bemutatott formaterv elegáns, s kifejezetten jó, hogy eltűnik a gépekről a szürke has és hajtómű. A sárga szín megmarad a beszállókártyákon, a légiutaskísérők sálján, a csoki is sárga csomagolást kap, illetve a beszállítókapuknál is lesz sárga betét, “szisztematikusan” fogják használni a színt arra, hogy fenntartsák az utasok figyelmét. 

A Lufthansa-csoport arculata a darunak búcsút int és a nevet csupa nagybetűvel írják az új kék színnel.

komment

Budapest - Amman a Ryanair új útvonala, idén októbertől

2018. február 04. 09:48 - frequentflyer

umbrella-art-amman.jpgHetente kétszer Budapest Amman útvonalon repül majd a Ryanair - tette közzé ma reggel a légitársaság. A járatok októberben, a téli menetrenddel indulnak és még ebben a hónapban fel is teszik a foglalási rendszerbe. Hogy mely napokon járnak majd a gépek, azt még nem tudni, ahogy az árat sem. És ha tudnánk, a járatok indulásáig még legalább kétszer megváltozna minden, hiszen eddigi tapasztalataim szerint a Ryanair útvonaltervező csapatában valakinek hobbija, hogy minél többször változzanak a dolgok :)

A Budapest Airport adatai szerint a két város között éves szinten potenciálisan 27 ezer utas repülhet. Jordániába vízum kell, de nem bonyolult dolog megszerezni. A február 4.-i bejelentés pikantériája, hogy hat évvel ezelőtt, a Malév-csőd után pontosan ezen a napon hirdette ki tervezett menetrendjét a Ryanair. Amman-ba utoljára a Malév repült közvetlenül Budapestről, a járat a 2012-es csőd miatt szűnt meg.

ryanair-flight-e1470118541363.jpg

komment
Címkék: ryanair amman fapad

Budapest - Krakkó, LOT-tal

2018. február 01. 09:52 - frequentflyer

krk.jpg

Tényleg Magyarország kedvenc légitársaságra tör a lengyel LOT, amely a New York-i és Chicago-ba induló járat után bejelentette, hogy Krakkóba is repül, hetente ötször, majd hatszor, a nyári menetrendben. Ez nagyon klassz hír, Krakkó irtó jó turista-helyszín, de kocsival az utak miatt nem annyira kényelmes eljutni oda. Nem is elviselhetetlen, mert 400 kilométer, de körülbelül hat és fél óra, szép utakon. De aki hosszú hétvégézni szeretne, annak nem játszik a hatórás vezetés, hiszen azt ki is kell pihenni valamikor. krk_jegy.jpg

25000-től elérhető a jegy, ami nem fapad ár, de az autóval összehasonlítva 1 és 2 utas esetében versenyképes. Lévén, repülővel viszont egy óra, vagyis, háztól házig két és fél óra alatt ki lehet érni.  A LOT Krakkó és Budapest közötti első járata április 28-án indul. Május 20-ig a lengyel légitársaság hetente öt járatot fog üzemeltetni az új útvonalon.Május 21-től a nyári menetrendi időszak végéig, azaz október 27-ig hetente még egy járat közlekedik majd. Ennek köszönhetően a LOT utasai hetente hatszor utazhatnak a Krakkó-Budapest útvonalon; hétfőn, kedden, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap.

 A repcsi budapestről 9:35-kor indul, fél tizenegyre már Krakkóban is van. hazafelé kicsit korán kell kelni, a járat reggel 7:55-kor indul a Krakkó-Balice Repülőtérről, és 9:00 órakor érkezik a magyar fővárosba.  Cserébe, a reptérről közvetlenül a munkahelyre utazva a munkaidő kezdetére be lehet érni, tehát a szombat-hétfő teljesen reális hosszú hétvége. Az útvonalon Q400-asok járnak majd, ilyen volt a Malévnak is. Sokan nem kedvelték, pedig kellemes repülő. lotq400.jpg

komment
Címkék: Q400 Krakkó LOT

Most vegyél 10%-al olcsóbbért Qatar-jegyet

2017. december 04. 08:36 - frequentflyer

Tíz százalékos engedményt ad a Qatar Airways majdnem minden Európából induló járatra, ha most vásárolsz és december 15-ig, vagy január első hete után utazol, valamint a jegyedet a Qatar Airways honlapján veszed meg. Ehhez elég annyit tenned, hogy a járatkereséskor a coupon kódhoz beírod a PCSPECIAL kódot. 

FONTOS:
A 10%-ot az alap díjtételből adja a Qatar, a reptéri illetékekből, adókból és üzemanyag-pótdíjból nem. Ez annyit jelent, hogy egy 150.000 körüli Bangkoki jegyből csak kb. ötezer forint lesz az engedményed, de ha veszel félmillióért egy business class-jegyet, abból már majdnem negyvenezer forint lesz a levont kedvezmény. 

Úgy válassz jegyet, hogy ne legyen benne más légitársaság által üzemeltetett járat.

A kód December 11.ig érvényes.

aq380.jpg

komment

Miles&More törzsutasok - Még könnyebb a foglalás

2017. december 03. 18:03 - frequentflyer

Fontos lemaradást hozott be a törzsutasprogram

ke_pernyo_foto_2017-12-03_17_28_36.png

Hat Star Alliance tag légitársasággal bővült azoknak a légitársaságoknak a köre, amelyekre online is elintézhetik bónuszjegyeik foglalását (vagyis, amikor a jegyért nem pénzzel, hanem az összegyűjtött mérföldjeiddel fizetsz) a Miles&More törzsutasok. Ezek: Air New Zealand, Avianca, Egyptair, SAS, South African Airways és TAP Air Portugal. Fentebb látható azoknak a légitársaságoknak a felsorolása, amelyekre az online bónuszjegy-foglalás már pár hónapja elérhető volt eddig is.

Ez nekünk magyaroknak azért fontos, mert a Miles&More sok régióban elérhető légitársaságnak a törzsutasprogramja, így az Austrian, a Lufthansa, a lengyel LOT, a Brussels Airlines és még sorolhatnám. Másrészt azért, mert így mondjuk a TAP közvetlen járatára is lehet venni online bónuszjegyet, ami rövidebb menetidővel és alacsonyabb reptéri illetékkel jár együtt. 

A közelmúltig a Miles&More oldalán csak az Austrian, a Swiss, a Lufthansa és a Brussels és a LOT járataira lehetett online bónuszjegyet foglalni. Vagyis, ha valaki el akart menni Budapestről Lisszabonba bónuszjeggyel, csak átszállós jegyet választhatott az online felületen. Mostantól ezen a felületen egy sor másik légitársaság bónuszjegyeire is lehet foglalni. 

Az online foglalás a törzsutas-programoknál azért fontos, mert ez a legegyszerűbb módja az utazástervezésnek. Arra a légitársaságra, amire nem tudsz online bónuszjegyet foglalni, biztos, hogy nem is fogsz jegyet venni, hiszen a legtöbben nem telefonálnak külföldi ügyfélszolgálatokra. Vagy, ha telefonálnak is, megmondják neki, melyik napra van hely, melyik légitársaságra, aztán hozzátervezi az útját, aztán megint telefonál, hogy na, akkor váltsuk ki a jegyet és akkor közlik vele, hogy sajnos már nincs arra a napra és arra a járatra elérhető bónuszjegy. És akkor az egész kezdődik elölről. Egy ilyen telefonálás várakozással együtt alsóhangon fél óra alkalmanként.

Ezzel szemben, ha az online rendszerben bent vannak az elérhető jegyek, megnézed, melyik nap van hely, hozzátervezed az utazást aztán önállóan lefoglalod a jegyet, a rendszer levonja a mérföldjeidből, és kifizeted az illetéket. 

Az az igazság, hogy eléggé zabos voltam a Miles&More-ra az utóbbi években amiatt, hogy nem láttam a törzsutasrendszerben az olyan légitársaságok elérhető helyeit, mint a United, a Singapore Airlines, vagy épp a Thai és az Air New Zealand. Sokat repülő ügyfeleim ugyanis pont ezeknek a cégeknek a járataira szerettek volna foglalni, és rengeteget kellett emiatt telefonálnom az ügyfélszolgálatukra. Ahol pedig elég időigényes volt a tájékozódás. Emiatt sok törzsutas ügyfelem, Senatorok, HON Circle törzsutasok mondták azt mindig a beszélgetés elején, vagy végén, hogy semmire sem jó, hogy a sok millió forintos éves repjegyköltésük után gyűjtik a mérföldeket. Igazuk is volt, meg nem is. Majd mindegyiknek találtam végül jegyet, de minden esetben annyi idő- és energiabefektetés árán, amit ők biztos nem raktak volna bele, és még nálam is nagyon határeset volt. 

És igaz az is, hogy az Air France/KLM Flying Blue, vagy éppen a Biritsh Airways Executive Club évek óta biztosítja a lehetőséget a légiszövetségükbe tartozó légitársaságok járataira az online keresést és foglalást.2017 végére a Miles&More törzsutasok is tudnak majd foglalni az összes Star Alliance-tag légitársaságra.

milesandmore.jpg

komment

MEGACUKI: repcsis KLM pulcsi karácsonyra

2017. november 29. 14:55 - frequentflyer

Megacuki karácsonyi aviatikai kedvességgel rukkolt elő a KLM!

6.jpg

Kötött, KLM-kék színekben pompázik, repcsis minta van rajta - MUST HAVE minden repülés fannak. Amúgy, mint ruhadarab, nem is túlságosan drága, csak 29,95 EUR + szállítási költség. Vagy 12.000 Flying Blue mérföld. Mi lenne, ha a következő utadon ebben szállnál fel a repülő fedélzetére? Én biztos azonnal rendelek egyet, és ha legközelebb KLM-mel repülők, ebben megyek. 
A pulóver unisex, és minden méretben elérhető. A „Flying home for Christmas Jumper” online vásárolható meg itt. 

Nézzétek meg ezt a videót, én nyitok egy másik böngészőablakot shoppingolni!

komment

Csak a célpont a biztos, az útvonal nem - így olcsósít a Lufthansa

2017. november 14. 09:23 - frequentflyer

A magyar utasoknak is jó lehet az Anyway Travel Pass

Fontos Neked, milyen útvonalon érkezel meg a célállomásra, ha olcsó a jegy? Nem annyira? Na, akkor Neked találták ki az Anyway Travel Pass-t, amely a Lufthansa-csoport olcsósító megoldása. Én biztos ki fogom próbálni. Budapestről közvetlenül nem elérhető, de ha rugalmas vagy és előtte egy nappal megérkezel az indulási reptérre - mondjuk eltöltesz Berlinben egy kellemes napot, akkor magyar utasoknak is jó lehet, még akkor is, ha rá számolod a Berlinbe való eljutás költségeit. Nem mindig fog olcsóbb megoldást jelenteni, de sok esetben érdemes vele számolni. 

A lényege, hogy Peking, Hongkong, Sanghaj, Bangkok, Mumbaj, Delhi, L.A., Boston, Miami, Dubaj és Tel-Aviv felé kedden, szerdán és csütörtökön fix árért vehetsz jegyet, ám amikor megvetted, még nem tudod, mikor és milyen útvonalon utazol majd. Arról két nappal az utazás előtt kapsz értesítést. A Lufthansa ugyanis ezért az árért fenntartja magának a jogot, hogy ők döntsék el, hogy a Lufthansa, az Austrian vagy a Swiss légitársaságok közül melyikkel visznek el. Ne aggódj! Nem lesznek benne fél napos átszállások, csak éppen azokra a gépekre pakolnak fel, ahol vannak üres helyek. 

Nézzük az árakat:

Hong Kong, Bangkok, Peking, Sanghaj:  279 euró egy útra 
Mumbai, Delhi, Los Angeles – 249 euróeuró egy útra 
Boston, Miami – 199 euróeuró egy útra 
Dubai, Tel Aviv – each for 179 euró egy útra

Indulás: Kedd, szerda vagy csütörtök

Német repterekről érhető el: Hamburg (HAM), Stuttgart (STR), Düsszeldorf (DUS), Lipcse (LEJ), Berlin (TXL), München (MUC) vagy Frankfurt (FRA)

1: Felkeresed az interneten ezt az oldalt. Kiválasztod az indulás és a hazaindulás napját, majd fizetsz.

2: két nappal az utazás előtt kapod meg a pontos mentrendet és járatokat is tartalmazó jegyet. (Ezért biztosra kell menned: vagy kora hajnalban, még inkább előző este meg kell érkezned abba a városba. Hazafelé pedig a késő esti gépre érdemes foglalnod)

3.: Elrepülsz az úticélodra

lhg.jpg

komment

Budapest, a világváros: napi 6(!!!) Budapest - Frankfurt

2017. november 14. 08:38 - frequentflyer

ke_pernyo_foto_2017-11-14_8_10_34.pngJövő nyártól, pontosabban a nyári menetrend kezdetétől naponta hat járatpár közlekedik Frankfurt és Budapest között. Mint egy világváros esetében. Na jó, majdnem. Csak kíváncsiságból összeszámoltam, hány járat közlekedik naponta Frankfurtból Londonba, Bécsbe és Prágába. Egy városról és az ország gazdaságáról, valamint a két ország gazdasági kapcsolatainak minőségéről is sokat mond ugyanis az, hogy hány közvetlen járat üzemel Európa egyik legfontosabb gyűjtő-elosztó repülőterére, ahonnan komoly interkontinentális forgalmat bonyolítanak. 

Nos, a Lufthansa és Frankfurt esetében ez a következőképp néz ki a jövő évi nyári menetrendben:

London Heathrow: napi 10 járat

Bécs: napi 6 Lufthansa és további hat Austrian, tehát összesen 12

Prága: napi 5 járat

Eddig nyáron öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett a két város között. Arról már jó pár hete írtam, hogy idén télen (2017. november 27-étől) elindul egy ötödik Frankfurti járat, most pedig tehát itt a hatodik. Az új járat 17:00-kor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez sok  Frankfurtba érkező interkontinentális és európai járat utasai számára kínál ideális csatlakozást a magyar főváros irányába, többek közt a Bogota, Ibiza, Málta, Valencia, Edinburgh, Lyon, Porto, Sevilla és Lisszabon felől érkező utasok érhetnek gyorsan és kényelmesen Budapestre.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Ha bárhová utazol a Lufthansa hálózatán, konkrétan nem lesz négy óránál hosszabb csatlakozási idő. Hiszen a késő délutáni és késő esti járat között van négy óra, ez a leghosszabb idő két budapesti járat között. A két délutáni között ötven perc van, tehát sokkal rövidebb csatlakozások lesznek Budapest felé, ha pedig a gép lekési a csatlakozó járatot, nem kell sok órát rostokolni a reptéren a következő gépig. Wunderschön!!!! Ráadásul a menetrenddel pofonegyszerű kalkulálni, hiszen mindegyik járat naponta közlekedik. 

Frankfurt felé egyébként 19:15-kor indul az újonnan beállított gép, így rövidul az utazás és a várakozási idő  Buenos Aires, Rio de Janeiro, São Paulo, Szingapúr, Bangkok, Johannesburg, Sanghaj és az etiópiai Addis Ababa felé. 
Így a Lufthansa Csoport ezzel heti 176-ra növeli a Budapest, Debrecen, Sármellék, illetve Ausztria, Németország, Svájc és Belgium között közlekedő járatai számát. Mivel a légitársaság egyre nagyobb kapacitású gépekkel repül, ezért közel negyven százalékkal nő a Budapestről szállítható utasok száma. lufthansa.jpg

komment

Qatar Business Class - álom áron

2017. november 02. 10:09 - frequentflyer

Stockholm - Sydney 1500 EURÓ!!!

qatar-airways-a380-first-class-141.jpgA fenti bár egy Qatar Airways A380-as fedélzetén található, a business class utasok ingyenesen fogyaszthatnak finom italokat, pezsgőket, koktélokat és falatkákat az út során.

Húszéves fennállása alkalmából nagyon komoly biznisz promót tol a Qatar Airways. A OneWorld-tag Qatar Airways economy-n sem rossz, de hogy mitől vált ikonikussá a légi közlekedésben, azt business osztályon tudja megmutatni. Az igazság az, hogy kevesen és ritkán veszünk business jegyet, mert 700 ezres, egymilliós jegyárak jutnak eszünkbe, amikor a gondolat esetleg felmerül. Kevés ember vesz magánútjai alkalmával ennyiért repülőjegyet. Még annak ellenére is, hogy nincsenek kevesen, akik megtehetnék, pontosabban, megengedhetik maguknak. 

És ilyenkor jön jól egy promó. Ha az ember elmegy Ázsiába, netán Ausztráliába, és nem hátizsákkal utazik, hanem költ a kényelemre, a jó éttermekre, a különleges szállodákra, az utazás ára egyébként is csillagászati magasságokba tud emelkedni. Ha mondjuk egy tíznapos Bali utazásra egy pár amúgy is elkölt egymillió forintot, vagy még többet, mennyit hajlandó rátenni a repülőjegyre, annak érdekében, hogy már az utazás első pillanatától kezdve kicsit luxusban érezze magát? Félmilliót fejenként? Annyit biztos nem. Kétszázezret? Talán. Esetleg. 

A Qatar Airways business class különleges élmény, én tavaly megcsíptem egy Stockholmból induló promós árat, így nem is olyan rég kipróbáltam a Dreamliner  és az Airbus A330 fedélzetén a business-t. Hamarosan írok is róla. Ebben a postomban pedig arról olvashattok, mit tud ebben a műfajban a másik nagy klasszikus, az Emirates, amely ráadásul széles törzsű géppel jár Budapest és Dubai között.

Nos a business promók árazása a qatarnál elég érdekes. Általában olyan promóik vannak, ahol két jegy vásárlása esetén adnak jó árat. Néha világbajnok árakkal jönnek ki, néha pedig olyanokkal, amelyeknél promón kívül is lehet jobbat találni. Most nagyon jó áraik vannak. Szingapúr például Budapestről 393.000 forint fejenként. Ez általában 700 szokott lenni. 

Körülnéztem nektek olyan városokból érvényes ajánlatok között is, amelyekbe könnyű és nem túl drága eljutni Pestről. Nos, komoly találatok vannak. Minden ár két jegy vásárlása esetén értendő, de fejenként! Az árak alatt pedig még két képet látsz arról, hogy milyen utazási környezetet kapsz ezért cserébe!

- Ha tetszett ez a post, lájkold a blog Facebook-oldalát!

- Ha segítségre volna szükséged a foglaláshoz, vagy más repülőjegy keresése során akadtál el, tiszteletdíjért  cserébe segítek. Amit csak akkor kell kifizetned, ha találtam Neked megfelelő jegyet. Keress a Facebookon a részletekért!

Stockholm - Sydney és Stockholm - Auckland 1500 EUR!!!

(Működik Stockholm - Sydney és Auckland - Stockholm párosítással is, valamint fordítva! A Doha - Auckland 16 és fél óra!)

Helsinki - Bangkok 1100 EUR

ATHén - Hong Kong 1220 EUR

Prága - Bangkok  350.000

Szófia - Sanghaj 300.000

Szófia - Phuket 330.000

Szófia - Szingapúr 320.000

Belgrád Zanzibár 1100 EUR

Belgrád - Szingapúr 1300 EUR

!!!  BUD - Chonqqing 280.000 !!!

BUD- Szingapúr 393.000

Berlin - Fokváros 1270 EUR

Berlin - Bangkok  1200 EUR

1500344376394.jpg

7431462124_6e3aee0fd5_z.jpg

 

komment

23000 Forint kedvezmény az Air France-nál

2017. október 31. 10:29 - frequentflyer

Ha beírod ezt a Halloween promó kódot: HALLOW779

November másodikáig minden Air Franca interkontinentális ECONOMY jegyből kapsz 23000 forint kedvezményt, ha az alábbiak szerint foglalsz:

- keresd fel az airfrance.com magyar oldalát

- válassz járatot, amelynek nettó (illetékek és üzemanyag pótdíj nélküli ára) legalább 46000 forint

- válassz Air France üzemeltetésű járatot

- írd be a promókódot, kattitnts az újraszámolás kódra

- ha Te vagy az első ötven egyike, megkaptad a kedvezményt.

Ha sikerült, írd meg nekem az Egek Ura facebook-oldalán.

 

ke_pernyo_foto_2017-10-31_9_10_42.png

komment

HALLOWEEN: Óriási karibi KLM-árak!!!

2017. október 31. 09:35 - frequentflyer

curacao_hw.jpg

Türkizkék tenger Curacao-n, pont olyan színű, mint egy KLM-gép. Itt a lehetőség, nézd meg magad mindkettőt!
HOLNAPUTÁNIG (november 2.) nagyon jó áron tudsz venni jegyeket a karibi térségbe a KLM-nél. Az ABC-szigetekre (Aruba, Bonaire, Curacao) már 195.900, 201.900 és 173.900 áron kínálják a turista jegyeket. Leutazni azokat október 31. és március 31 között lehet. Érdemes azonnal fordulni a KLM.com-ra, ha ebbe a térségbe terveztél utazni, mert ennél jobb árakat jó idegi aligha fogsz megcsípni.

Ha más területekre vágynál, akkor is érdemes benézni a KLM-hez. A Halloween akciók alatt látsz egy elég attraktív listát a délkelet-ázsiai és indiai repjegyáraikkal. Ezeket november 7.-ig lehet megvenni és június 30.-ig kell leutazni. Have a Noce flight!

ke_pernyo_foto_2017-10-31_9_05_45.png

ke_pernyo_foto_2017-10-31_9_06_15.png

komment

Profik és szuper fejek: kvíznyertest mentett a LOT

2017. október 28. 09:54 - frequentflyer

Pálfi László, az ELTE történelem mesterszakos hallgatója rövid ideig úgy érezhette magát, mint a mesebeli király, akinek a bíró leánya hozott is ajándékot, meg nem is. Tavasszal nyert egy kétszemélyes repülőjegyet a Budapest Airport Facebook-oldalán egy kvízjátékkal. A jegyet az Air Berlin ajánlotta fel. Amely éppen tegnap teljesítette utolsó járatát. Így aztán nyert is valamit, meg nem is. 

Ám jön a LOT, amelyről az Egek Ura Blog írta meg először (a lengyel Pasazer információi alapján), hogy közvetlen járatot indítanak Budapestről a New York-i Kennedy repülőtérre. Aztán, amikor a hivatalos bejelentés is megtörtént, kiderül, hogy Chicagoba is repülnek majd. A lengyel nemzeti légitársaság pedig repülőjegyet ajánlott fel Lászlónak, aki rögtön dupla bónusszal kapta a nyereményt: egyrészt átszállás nélkül, közvetlen járattal repülhet Amerikába, másrészt pedig, a LOT business osztályú jegyre cserélte a nyereményt. Amelyen ilyen székben utazhat majd.lotbusiness.jpg

Az sem mellékes, hogy a LOT jófej hozáállásának köszönhetően László hamarosan megtapasztalja, milyen végigaludni egy éjszakai járatot vízszintes, ággyá alakítható ülésben, majd pihenten leszállni Budapesten. Ezt alighanem különösen értékelni fogja, hiszen László elég magas, bizonyára minden alkalommal kínlódik, amikor turistán kell utaznia sok órát.

De mindez azt mutatja, hogy a LOT rendkívül profin kezeli a budapesti piacra lépést. Érdemes szót ejteni a Budapest Airport munkatársairól is, akik megtehették volna, hogy az AirBerlin-csőd ismeretében széttárják a karjukat, hogy "hát, mit tehetünk?", de mégis gondoskodtak arról, hogy a játékos megkapja a nyereményt, amit a megszűnt légitársaság ajánlott fel. Nem szükséges szaporítani a szót, ebben az aprócska ügyben nemcsak profi, de jófej faktorok is szerepet játszottak, ami példamutató.  

A repülőtér egyébként az utazás idejére ingyen parkolást és elsőbbségi biztonsági ellenőrzést (fast track) ad a szerencsés utasnak -  mondta Kam Jandu, a reptér vezérigazgató-helyettese. Én pedig csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy László a reptér által felajánlott fast track vouchert el is tudja majd tenni egy következő utazásához, amikor mondjuk egy fapadossal utazik, hiszen a LOT által felajánlott business jegyhez egyébként is jár a sorbanállás-mentes biztonsági ellenőrzés. Ja, itt érdemes hozzátenni, hogy Varsóban a fast track security teljesen elkülönül az economy utasok biztonsági ellenőrzésétől úgy, hogy azon áthaladva közvetlenül a business váróba jut az ember. Képünkön Adrian Kubicki, a LOT kommunikációs vezetője és Kam Jandu adja át a nyereményét Pálfi Lászlónak. img_5811.JPG

komment

LEJÁRT --- Hatalmas Qatar akció - CSAK MA ÉJJEL

2017. október 18. 20:32 - frequentflyer

Ma este 8-tól, holnap reggel 8.-ig a következő árakon foglalhatsz az ötcsillagos Qatar Airways járataira.

aq380.jpg

Október 18 és Március 31. közötti utazásokra érvényesek ezek az árak és az esetek többségében legalább egy hetet kint kell tölteni. Csak a Qatariarways.com oldalon lehet foglalni és csak Qatar Airways által üzemeltetett járatokra érvényes.

Vannak business akciók is, megtalálod az árakat itt, de szerény véleményem szerint ezek az árak annyira nem versenyképesek. Legalábbis, láttam már jobb business jegyeket.

Bangkok    148.900

Phuket       140.900

Krabi          137.900

Peking       149.900

Colombo    179.900

Szingapúr   174.900

Kuala Lumpur    151.900

Bali             204.900

Sydney       328.900

komment
Címkék: promo qatar

Méltó búcsú: Látványos áthúzás a düsseldorfi pálya fölött

2017. október 18. 10:37 - frequentflyer

Az Air Berlin utolsó Miami járata komoly produkciót adott elő

Ilyen képet sem sűrűn készít egy átlagos utazó. Még egy állandóan úton lévő sem.

air_berlin_7001_low_pass_du_sseldorf_foto_screenshot_youtube.jpgMéltón búcsúzni is tudni kell: a hamarosan megszűnő Air Berlin tegnap teljesítette utolsó hosszú távú járatát, az AB7001 délután 4.50-kor szállt fel Miamiból és reggel háromnegyed nyolckor szállt le Düsseldorfban. Az Airbus A330-as többet nem repül már az AirBerlin színeiben, sőt, az AirBerlin sem repül többé a tengerentúlra, hiszen október 28.-án végleg megszűnik. A járatot teljesítő kapitány tehát a cég és a repülőgép nevében is búcsúzott Düsseldorfban, ahol a légitársaság tulajdonképpen éveken át piacvezető volt. 

A látványos búcsú csak a fedélzeten lehetett dögösebb. Azok kedvéért, akik nem nagyon ismerik a hasonló repülős szokásokat, gyorsan össze is foglaljuk, mi történt. Amikor egy gép, légitársaság, vagy személyzet búcsúzik, netán ünnepel egy jeles alkalmat, vagy csak demonstrálja saját szakmai nagyságát, alacsony áthúzást hajt végre. Ilyet csinált például a Lufthansa Airbus A350-ese nemrég Budapesten.  Pilóták ugorjanak egy bekezdést.

Ez egy olyan menőver, mintha landolna a gép, de amikor a futópályát eléri, nem száll le valójában, hanem 30-50 méter magasságon átrepül a pálya felett hosszában. A pilótáknak ez egyben rutin és kihívás, hiszen szépen egyenesen a pálya hosszvonalán kell tartani a gépet úgy, hogy minél alacsonyabban repüljenek, de még ne sérüljön a biztonság. A futók ilyenkor természetesen kint vannak. Aztán amikor elérnek a pálya második feléhez, adnak egy combos gázt és emelkedni kezdenek, majd kifordulnak, repülnek egy előre megtervezett kört és ismét leszállnak. 

Na, ezt a folyamatot hajtotta rendkívül látványosan végre az AirBerlin kapitánya és pilótája, hiszen úgy csinálták, hogy a pálya hossztengelyéről a terminál felé fordultak ki. Méghozzá egy olyan ponton, hogy az épp forduló repülőt rendkívül közelről láthatta a repülőtér közönsége és a dolgozói, ilyet pedig a normál üzemben szinte soha nem látni. Voltak, akik meg is ijedtek a helyzettől kicsit, de sok százan várták az áthúzó gépet, hogy videót csinálhassanak róla.  Itt van két viszonlyag látványos videó. Enjoy!

Ha tetszett ez a post, kövess a Facebookon is, lájkolj itt.  Ha elakadtál repjegy-keresésben, vagy elégedetlen vagy az utazási irodával, fordulhatsz hozzám is, szerény tiszteletdíjért megkeresem a Neked legjobb megoldást!

komment