Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Óriási hír: augusztustól három Qatar járat Dohába!

Hetente négyszer repül, kiváló átszállások Ciang Mai és Canberra, Sydney felé

2018. június 13. - frequentflyer

Szignifikánsan növeli járatainak számát Budapestről a Qatar Airways:

Augusztus másodikától a nyári menetrendben hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton betesznek egy harmadik járatot a menetrendbe! A délután fél hatkor induló gép pedig augusztus elsejétől szélestörzsű, Airbus A330-as lesz, ez  típus marad a téli menetrendben.qrsuiteqatar.jpg

Hogy a harmadik napi járat marad-e télre, az még nem egyértelmű. Mindenesetre az új, Budapestről este tizenegykor, Dohából pedig délután fél négykor induló összeköttetés a Qatar Airways közlése szerint lehetővé teszi a Budapestre történő megnövekedett kereslet, illetve Dohán keresztül az Ázsia felé irányuló forgalom kiszolgálását. Vagyis, amit a közleményből érteni kell: nyáron olyan nagy a kereslet kelet felől Magyarországra, hogy megérte betenni a harmadik járatot.

Ami nekünk ebből jó, hogy Ciang May, Pattaya - ahová Dohából közvetlenül repül a Qatar, valamint Canberra és Sydney felé is jelentősen rövidülnek a csatlakozások, hiszen az új járat reggel 5.20-ra ér Dohába és a teljes reggeli hullámot el lehet vele érni. Canberra és Sydney felé egyébként hamarosan a légitársaság legújabb business osztálya, a szuperluxus Qsuite-tal fog közlekedni, amiről itt olvashatsz: 

“Útvonal-fejlesztési terveinkkel összhangban ez a döntés tovább növeli kapacitásunkat és így üzleti, illetve turista utasainknak is kedvező csatlakozási lehetőséget kínálhatunk számos ázsiai városba, mint például Chiang Mai, Krabi, Pattaya, illetve Canberra vagy Zanzibár és Dar-es-Salam.” - idézi a Qatar Airways közleménye Grisha Jenkovot, a légitársaság kelet-közép európai vezetőjét.

Az új járat menetrendje augusztus másodikától:

Doha (DOH) - Budapest (BUD): járatszám QR 197, indulás 15:30 érkezés 20:20 (H,K,CS,SZo)
Budapest (BUD) - Doha (DOH): járatszám QR 198, indulás 23:00 érkezés 05:20+1 (H,K,CS,SZo)

A Qatar Airways tavaly elvitte az "év légitársasága" címet, ötcsillagos minősítésű és fedélzeti szolgáltatásai nagyon jók. A business class pedig kiemelkedő. 200 géppel a világ öt kontinensének több mint 150 városába repülnek, a 2018-19-es szezonban olyan nyalánkságokat tartogatnak, mint a fülöp-szigeteki Cebu és Davao, Langkawi Malájziában, illetve Da Nang Vietnámban.qr330.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr9514045078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása