Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Bedob egy harmadik Helsinki járatot a Finnair

2018. március 19. - frequentflyer

Komolyan növeli budapesti kapacitását a Finnair, a napi harmadik járatának bevezetésével húsz százalékkal több utast szállít majd Budapestről Helsinkibe, mint eddig. A OneWorld tag légitársaság utasainak jó része átszálló, Neked is érdemes kalkulálni vele, ha Ázsiába, vagy az USA-ba utazol. Előnyei:

- Csupa modern repülővel repülnek hosszú távra, a legtöbb Airbus A350-es, a többi pedig Airbus A330-as. 

- Helsinki egy nem túl nagy, kényelmesen használható, modern repülőtér, nincs olyan nagy zsúfoltság, mint Európa népszerűbb átszállóhelyein.

- Rövid az átszállási idő, s mivel HEL északon van, rövid a menetidő is, különösen Ázsiába: Japán, Kína és Bangkok felé a Európából a Finnair repül a legrövidebb útvonalon. finnair350.jpg

A Finnair egyébként ázsiaspecialista légitársaság: heti 97 járattal repülnek keletre, komoly együttműködésük van a Japan Airlines-szal. Peking, Sanghaj, Tokió, Nagoja, Oszaka, Bangkok, Szingapúr, Hongkong - hogy csak a párat említsünk a sokból. Tokióba hamarosan indul a második napi járatuk. Bangkokba pedig napi 3 (!!!) szélestörzsűt indítanak, amin mondjuk sokat nem kell csodálkozni, hiszen rengeteg Finn tölt télen hosszabb időt Thaiföldön. Sokuknak van ingatlanja is. 

Sok olyan helyre is repülnek, ahová más nem Európából. Ilyen például a kínai Nanjing, ahová május hetedikén indul az első gépük. És Goa is indul. Egyébként idéntől ráfekszenek a karib-térségre is, a havannai járaton repültem már magam is, de indul Puerto Plata és Puerto Vallarta is. 

Fantasztikus egyébként látni, ahogy délután a Vantaa repülőtéren egymás mellett állnak a Finnair A350-esei és a JAL Boeing 787 Dreamlinerei, amelyek mind Japánba indulnak délután öt és este kilenc között. A Finnairen elég sok a biznisz utas, a hosszútávú biz-ről hamarosan itt is olvashattok egy beszámolót. 

Az üzemi eredmény megháromszorozódott, az árbevétel 11 százalékkal emelkedett, az utasforgalom 9,6 százalékkal növekedett 2016-hoz képest, 2030-ra évente 20 millió utasra nő a forgalmuk - mondta Mikko Turtiainen, a légitársaság kereskedelmi alelnöke a napokban, amikor Budapesten járt és volt alkalmam többekkel együtt találkozni vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr6713751568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása