Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Visszatér az Air France Seattle-be - természetesen triplahetessel

Airbus-szal berepülni a Boeing fővárosába kicsit karcos lett volna

2017. október 10. - frequentflyer

pike_place_market_seattle.jpgA jövő nyári menetrendtől kezdődően, egészen pontosan 2018. március 25-től  az Air France repül Seattle-be a párizsi Charles De Gaulle repülőtérről. Ami a szteretípiákkal ellentétben nagyon is használható és utasbarát repülőtér lett, itt és itt olvashatsz róla. Egészen pontosan, az Air France visszatér a nyugati parti városba, hiszen korábban, már 2007 és 2012 között repültek Washington állam fővárosába, aztán a Delta-val kötött stratégiai partnerség keretében átadták az útvonal üzemeltetési lehetőségét a Deltának. 

Seattle fontos reptér az USA-ban. SEATAC-nak szokták nevezni, mert Seattle és Tacoma vonzáskörzetét fedi le, előbbitől nem is túlságosan messze van, mindössze 23 km-re. Seattle mellett keletre van Redmond, a Microsoft szoftvercég székhelye, ha pedig délre indulunk, akkor érünk Tacomába. Északra picit Everett található, itt gyártják a Boeing repülőgépeket is, nem csoda, hogy van egy saját repterük, a Boeing Field. 

Ja, az amerikaiak szerint Seattle a kávé fővárosa is, mert ott nyílt az első Starbucks. (Lenti kép. A fenti pedig a tengerparti piacot ábrázolja, ahol például ez a Starbucks is van. De inkább a chowderesbe menj.) Amely egyébként egy vidám kis létesítmény a parton, tök érdekes felkeresni, bár kulinárisan a szomszéd üzletben található chowderes azért jobb élményt kínál. 

Az AF egyelőre hetente ötször, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap repül Seattle-be, méghozzá Boeing 777-200-as gépekkel.  Az AF338-as járat 13:30-kor indul a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és helyi idő szerint 14:20-kor érkezik meg Seattle-be. Visszafelé az AF355-ös járat 16:30-kor indul Seattle-ből, és 11:10-kor érkezik Párizsba. 

Az Air France–KLM, az Alitalia és a Delta Air Lines közti együttműködésnek köszönhetően az utasok több mint 270 transzatlanti járaton, közel 140 repülőgéppel szelhetik át az óceánt. Összesen hét csomópont szolgálja ki a járatokat: Amszterdam–Schiphol és Párizs–CDG a személyes kedvencem, Atlanta a leggrandiózusabb, New York JFK vitán felül a legnépszerűbb, de Detroit, Minneapolis, Róma–FCO, Cincinnati, Salt Lake City és Los Angeles is komoly részét adják a transzatlanti forgalomnak.

firts_stbucks.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr5312947773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása