Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Mindenkit beenged a lounge-ba az Emirates?

Na, azt azért nem!

2017. február 21. - frequentflyer

Szándékosan klikkvadász a cím, mintha az Emirates publikussá tenné a váróit, csak éppen nem fedi a valóságot. Annyi azért igaz, hogy kibővítette a luxus lounge-ok használati jogosultságát a légitársaság, és pénzért a törzsutasprogramjuk tagjai igénybe vehetik a több százezer négyzetméternyi kényelmes lounge szolgáltatásait, tekintet nélkül arra, éppen melyik osztályon utaznak. Ez nem különleges egyébként, az Air France KLM is kivételez a Flying Blue tagokkal, igaz, náluk csak az ezüst szintnél van fizetős lehetőség - ez már emelt szint, de lounge használatra még nem jogosít.

Az Emirates lounge-ok páratlan létesítmények. Számtalan frissen préselt gyümölcslével, exkluzív italokkal, elképesztően finom humusszal és más falatokkal. A fotelek kényelmesek, a wifi jó, a légitársaság több tízmillió dollárt fektet a várók fejlesztésébe, amelyek alapvetően a first és a business utasok kényelmét és nyugalmát garantálják. Az Emirates séfjei frissen készített gourmet fogásokat készítenek, a bár természetesen ingyenes, van zuhanyzó és wellness részleg, borospince és játszósarok. Az új, felújított részlegben három, ingyenesen igénybe vehető Costa élménykávézó, a Voss ásványvízmárka - ezt adják a fedélzeten is - közreműködésével létrejött, egészségesebb ételeket és italokat kínáló Egészség-sarok, valamint egy exkluzív Moët & Chandon champagne lounge is várja az utasokat. Champagne bar Európában is van, a BA first várójában a londoni Terminal5-on, ott nem csak Moet van a hűtőkben....

A first váróban van prémium szivar lounge is, valamint A'la Carte étkezés és cipőtisztító szolgáltatás. A'la carte étkezés a Hong Kong-i Cathay Pacific first váróban is van, az igazán komoly élmény. 

ekfirstlounge.jpg

Ne legyen kétségünk: a lounge részben azért van, hogy van, hogy a több ezer eurós jegyet vásárló utasok számára exkluzív teret biztosítson, ahol izolálva vannak a nyüzsgéstől és a tömegtől.

Éppen ezért érzékeny téma, hogy kit enged be a légitársaság, és bár a pénz igen komoly szelekciós erő, általában az a jellemző, hogy az "utcáról" még pénzért sem, senkit. Persze a törzsutas nem az utcáról jön, főleg, ha emelt szintű. Persze vannak majd minden nagy reptéren olyan független várók, amelyekbe bárki befizetheti magát, ezek színvonala azonban messze-messze elmarad attól, mint amit például az Emirates Dubaiban nyújt. Persze vannak még jó várók Európában, szinte minden Hub-on. Az Air France párizsi várója a 2E K, L és M szatelitjében például mind remek. A Londoni BA és a Frankfurti Senator Lounge-ok is remekek, a dohai Hamad várókat pedig két hét múlva próbálom ki, majd olvashattok beszámolót. A mezőnyből kiemelkedik még Isztambul, a Turkish várója nagyon komoly, de erről már írtam.  

 Az Emirates Lounge Dubaiban nem kevéssé komoly és hatalmas. És a légitársaság taktikája zseniális. Azokból az Economy utasokból, akik ugyan nem vesznek biz jegyet, mert drága, még tud generálni száz dollár bevételt, ami azért komoly, lefogyasztani azalatt a négy óra alatt, ameddig ennyi pénzért érvényes a belépés, szinte lehetetlen. Mégis, akit izgat a várók világa, és hajlandó mélyen zsebbe nyúlni, az részesen lehet az élménynek, és azok az üzleti utasok is nyilván a képbe kerülnek, akiknek a cég nem fizet business jegyet, de a lounge-használatot azt jó eséllyel kifizeti. Ugyanaz a logika, amely mentén létrejött anno a Premium Economy osztály. (Ami egyébként az Emirates-nél nincs.) 

Na és itt a kulcs. Száz dollár az elég sok, lényegesen több, mint amit az európaiak kérnek a lounge belépőért. (25-50 euró között) Persze a business utasoknak is kedveskednek: ők ezért a pénzért a First várókba kapnak bebocsátást. Ezt lehet, hogy én is kipróbálom legközelebb, bár még nem vettem biz jegyet. Az már kicsit necces szerény véleményem szerint, hogy kétszáz dolcsiért egy economy utas bemehet a first váróba, de tegyük hozzá: biztosan nem lesznek sokan. Ez már túl nagy összeg és nem tudnék olyan indokot, hogy egy négy órás átszállás idejére elköltsek ennyi pénzt. 

- Döntésünket a várók hozzáférésének kibővítéséről az utasok visszajelzései ösztönözték, a bevezetést pedig alapos vizsgálat előzte meg annak érdekében, hogy továbbra is a már megszokott minőségű élményt biztosítsuk – mondta Adel Al Redha, az Emirates alelnöke és működtetési igazgatója.

Az Emirates a világ legnagyobb reptéri váró hálózatával rendelkezik. A dubaji hét lounge mellett további 33 található világszerte a nagyobb reptereken. A légitársaság jövőbeni tervei között szerepel a feláras belépés kiterjesztése Dubajon kívüli várókra is.

ek_bizlounge.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr1212277345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása