Minden, ami a repülésben prémium!

Egek Ura

Qatar-bővítés júliustól, javuló átszállások!

2016. január 14. - frequentflyer

Jó hír, nemcsak a Qatar, hanem az olcsó árak rajongóinak is: a Qatar Airways júliustól hetente tízszer repül Doha és Budapest között, ami azt jelenti, hogy hétfőn, csütörtökön és vasárnap napi kettő járat fordul meg Doha és Budapest között. A jelenleg is ismert menetrend marad, de az említett három napon lesz egy plusz gép, amelyik 12.15-kor indul Dohából és 18.30-kor ér Budapestre, ahonnan 19.10-kor indul vissza és hanali 1.25-kor száll le.

ÉS miért is jó ez és kinek?

Nos: a Qatar elég jó árakat ad, főleg egyes promóiban, de probléma, hogy hamar fogynak a kedvezményes helyek, vagy, ha maradnak is, az első pár óra után már csak 6-7-11 órás dohai átszállással jön ki a legjobb ár. És ki szeret ennyit várni? Senki. Főleg, ha arról van szó, hogy kora este lerakják Dohában és hajnali kettőkor kell tovább indulni. Hiszen, a jelenlegi menetrend szerint mégis az a helyzet, hogy tízre kimentél a reptérre, s 18-20 órát utazol.

Most azonban pont ezekhez a láthatóan, szabad helyekben tovább bővelkedő (vagyis, tovább elérhetőek ezeken a járatokon a jobb foglalási osztályok) csatlakozó járatokhoz, a hajnali kettes dohai hullámhoz kínál a Qatar Airways egy tökéletes csatlakozást, 1.30-2.00 átszállási idő mellett. Legyen szó Bangkokról, Kulal Lumpurról, Szingapúrról, és így tovább. Ráadásul, aki sokat utazik, tudja: a hétórás járattal akár az is lehetséges, hogy aznap még dolgozol, kicsit korábban eljössz bentről, irány a reptér, így EGGYEL KEVESEBB NAP SZABADSÁGOT KELL KIVENNI.

Keskenytörzsű továbbra is

A 201/202-es járatszám jelenleg még Athén-Doha járatot rejt, de ez nem lényeg, a fontos, hogy Továbbra is keskenytörzsű Airbus A320-as repülőkkel üzemelteti a járatot a légitársaság. Persze, ha jó a töltöttség, akkor szóba jöhet sokak álma, hogy szélestörzsű géppel repüljön ide a Qatar, de ez nem valószínű és magam sem ennek drukkolok. Két okból. A Qatar intenzíven bővít, de nem tudja jelentősen gyorsítani a repülők átvételét, s ilyen gépigény mellett aligha allokálnak Budapestre szélestörzsű gépet. Napi két járat pedig sokkal kényelmesebb utazási lehetőséget, jobb átszállásokat jelent, mint napi egy, nagyobb kapacitással, úgyhogy én inkább annak drukkolok, hogy a napi kettő legyen elérhető minden nap. Amúgy elég kényelmes a Qatar A320-asa ahhoz, hogy simán kibírjuk rajta a cirka öt órát. A lábtér azért nem olyan, mint a Wizz-en...

 

A menetrend:

QR199 06:35 DOH - 11:05 BUD

QR200 12:15 BUD - 18:30 DOH

Hétfő, csütörtök, vasárnap (2016. július 3-tól)

QR201 13:40 DOH - 18:10 BUD

QR202 19:10 BUD - 01:25 DOH (+1)

A bejegyzés trackback címe:

https://egekura.blog.hu/api/trackback/id/tr878333424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása